ЕНИГМА: ДАЛИ МАКРОН И ВУЧИЌ НИ ЈА СКРОИЈА СУДБИНАТА ПРЕД ДВА МЕСЕЦА ВО БЕЛГРАД - ДАЛИ ФРАНЦИЈА СО БЛОКИРАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА И АЛБАНИЈА ОДРАБОТУВА ЗА СРБИЈА?!

Објавено на 11.10.2019 во 22:34:30 часот | Македонија

Врската меѓу Франција и Србија е дамнешна, историска, овие две земји се помагале и кога НАТО ја бомбардираше Србија а Франција и кажуваше на Србија пред време кои ќе бидат целите за да се евакуира опремата...

Затоа на тврдината Калемегдан во центарот на Белград има огромен споменик на Жак Ширак на кој пишува ФАЛА ФРАНЦИЈА.

Дали тој пакт сега ќе ни се скрши нас од глава?!?! Дали Макрон и помага на Србија со тоа што не држи нас и Албанија подалеку од ЕУ за Србија да влезе пред нас за да може да не уценува и нас и Албанија за Косово односно Црквата?!?!

Дали е тоа дил склучен помеѓу Вучиќ и Макрон пред два месеца во Белград за време на посетата на Макрон?

Па сега Франција бара разни начини како да не турне поделу од ЕУ па откако нема што да ни најдат замерка измислија реформа на преговарачкиот процес, на шок на Германија и цела ЕУ?!?!

Французите играат курвински на балканот и тоа е стара приказна!

Патолошкатата омраза на Франција кон Англија и Америка се гледа на балканот, се што ќе одиграат Американците они по рефлекс мора да одиграат обратно...

САД се намачи да го смени Груевски и да ја спаси Македонија од долгото раче на Путин, но Париз пак не турка во неизвесност.

Зошто Макрон ја излажа македонската јавност кога се обрати за време на референдумот?!?!

 

 

loading...

 

Македонија

Свет