СВЕТОТ ВО ШОК: ТУРСКАТА АРМИЈА ЈА УБИ СО КЛАСИЧНА ЕГЗЕКУЦИЈА ОД БЛИЗИНА АКТИВИСТКАТА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО СЕВЕРНА СИРИЈА, ХЕВРИН КАЛЕФ

Објавено на 13.10.2019 во 17:56:09 часот | Свет

* Реклами

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Turkish state-backed media hails a “successful operation” to “neutralize” an unarmed 35-year old woman working to unite Arabs, Christians, and Kurds in NE Syria.

Ms. Hevrin Khalef was reportedly dragged from a vehicle and shot to death.

That’s a war crime. https://twitter.com/yenisafak/status/1183028907693477888?s=21

 

 

loading...

 

Свет

Македонија