ШТО МИСЛИТЕ КАКО ИМ УСПЕАЛО ВО РЕК БИТОЛА ДА ЗАШТЕДАТ 13 МИЛИОНИ ЕВРА?!?! ПА ГО НЕМА ДОЛГОТО РАЧЕ НА ВЕМЕРЕТО БЕ, ТОА ЛЕПЛИВО НЕБАЊАТО ПАТРИОТСКО РАЧЕ ШТО ОБОЖАВА ДА ПЉАЧКА ДОДЕКА ПЕЕ ПЕСНИ ОД НЕКСТ ТАЈМ!

Објавено на 14.10.2019 во 22:23:31 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


* Реклами

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
13 милиона евра заштедени во РЕК Битола. Машала!
 
Како им успеале на дечките во РЕК?
 
Па многу лесно бе дечки! Го нема долгото раче на ВМРО ДПМНЕ да се шуња околу комбинатот!
 
Да мести тендери! Да лапа договорени набавки претплатени!
 
Тоа рачето лепливо небањато кое ужива да краде додека слуша песни од Некст Тајм и Јонче Христовски.
 
Затоа и во најголема криза за вода во нашата поблиска историја ЕЛЕМ успеало да заштеди 13 милиона евра од работењето и тоа при ефтина тарифа на струјата значи намален приход од претплатниците поради намалената цена.
 
Колку ли е заштедено во другите сектори па затоа растат плати, расте социјална помош, се вработуваат лекари и медицински сестри, се набавува опрема, а државата не се задолжува?!?!
 
Има кредити само за капитални инвестиции, додеказа се друго пари се обезбедуваат со домаќинско работење, нешто што е тотална непознаница за ВМРОВЦИТЕ!
 
Три години поминаа по смената на власта а сеуште се поднесуваат кривични преијави за разни криминали на вмровци, судниците се полни со градоначалници, директоричиња и министри, се надеваме и затворите ќе бидат полни со истата стока лоповска мафијашка.
 
СДСМ држи лекција по ПАТРИОТИЗАМ и тоа ВМРОНИТЕ никад нема да го разберат!
 
Патриотизам е да заштедиш народни пари а не да крадеш како да ќе нема утре додека слушаш песни од Васка Илиева и се трескаш од земја во патриотско бессознание помогнато од јака појачка и мрсна скара!

 

 

loading...

 

Колумни

Македонија