ДИРЕКТОРОТ НА АМАЗОН И НАЈБОГАТ ЧОВЕК НА СВЕТОТ, БЕЗОС: Не треба да се плашиме дека роботите ќе им ја земат работата на луѓето, секогаш ќе има нови видови на работа и професии кои не сме ги имале и не сме можеле да ги замислиме

Објавено на 24.10.2019 во 16:50:21 часот | Технологија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Големата дилема на човештвото дали роботите ќе ги украдат работните места на луѓето и ќе предизвикаат светски глад, за газдата на Амазон и не е голем проблем.

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 - Можете ли да замислите пред 100 години некој да ви кажел дека ќе има програмери, масажери и психијатри за кучиња? Не знаеме какви се нови професии ќе се појават, секогаш е така, луѓето не треба да се грижат дека нема да има што да работат.

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 * реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

loading...

 

Технологија

Македонија