Скопје покажа дека е град за велосипеди: Околу 2.000 пријавени на Скопје на точак!

Објавено на 03.11.2019 во 21:53:02 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Околу 2.000 луѓе беа пријавени на Скопје на точак. Тие ги возеа своите велосипеди на караванот кој се одржува втора година по ред. Скопје покажа дека е вело град, исто како во минатото.

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Возењето велосипед ќе им помогне на сите да се грижат за своето здравје и да ја заштитат животната средина. Скопје на точак е под покровителство на Град Скопје и се организира од Сојуз на спортови на Скопје.

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

За безбедноста на караванот и неговите учесници се погрижија МВР кои заедно со организаторите ги водеа учесниците по брзина од 20км на час. Регистрацијата беше бесплатна и на лотаријата беа доделени неколку подароци и тоа велосипеди, велосипедска опрема, ракавици, заштитни шлемови.

 

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

   

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

loading...

 

Македонија

Свет