БРАВО ШИЛЕГОВ: РЕКОНСТРУИРАНИ УЛИЦИТЕ БИХАЧКА И ЦРНИЧЕ

Објавено на 06.11.2019 во 12:41:26 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Екипите на Град Скопје ја завршија реконструкцијата на коловозот и на дел од тротоарите на улицата Бихаќка и на улицата Црниче, меѓу општините Центар и Кисела Вода. Оштетениот коловоз е обновен  на должина од 810 метри, на потегот од раскрсницата кај подвозникот, се до улицата Востаничка.

Во текот на реконструкцијата беше отстранет стариот и оштетен асфалт, беше нанесен  нов асфалтен слој и беше обележана хоризонталната сигнализација. Исто така, се реконструирани и дел од оштетените тротоари на овој потег за да се овозможи непречено движење на пешаците.

За реконструкцијата на овие улици Град Скопје потроши околу 9 милиони денари.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет