Владата ќе издвои 2,9 милиони евра за купување објект за Мисијата при НАТО во Брисел

Објавено на 06.11.2019 во 19:20:32 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

–Владата на денешната 163 седница ја усвои информацијата за купување и адаптација на деловен простор во седиштето на Северноатлантската алијанса во Брисел за потребите на Мисијата на Република Северна Македонија при НАТО со Предлог-одлука за купување со непосредна спогодба на недвижни ствари.

 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Според информацијата, предвидени се 2.872.255 евра за купување 996,37м2  (878,10м2 нето) на административните простории, за паркингот и за реализација на градежните работи на адаптација.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет