ТЕМЕЛКОВСКИ: Со планот целосно се урбанизира празниот и запуштен простор познат како Расадник што е на 2 км од строгиот центар на Скопје, каде се предвидуваат 50 згради со катност од 5 до 15 ката, паркови, училишта, градинка, поликлиника, катни гаражи

Објавено на 07.11.2019 во 21:04:59 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

НОВИ 100 ЗГРАДИ ВО КИСЕЛА ВОДА ВО НАСЕЛБА СО ЖИТЕЛИ КОЛКУ КОЧАНИ, ОТИ САМО ТАКА МОЖЕ ДА СЕ ФИНАНСИРА ОПШТИНАТА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Згради мора да има оти градењето е единствен начин за финансирање на Општината - Градоначалникот на Кисела Вода Филип Темелковски вели дека планот е плански изготвен, со многу зелени површини.- (Фото: Ѓ. Личовски)

На 550.000 квадратни метри бруто површини, во скопски Расадник ќе никне нова населба со над 100 згради, училишта, катни гаражи, поликлиники и градинка. Сето ова се предвидува со новиот Детален урбанистички план  (ДУП) „Расадник“, кој Општина Кисела Вода го изработи и во наредните месеци треба да биде усвоен од Советот на Општината. Според бројот на предвидени згради, бројот на жители во Расадник, што е на едвај 2 километри од строгиот центар на Скопје, ќе се зголеми за над 25.000, што е исто како град со големина на Кочани или Кичево, но на неспоредливо многу помала површина. За жителите на Кисела Вода, со ваквиот план се продолжува уништувањето на градот и населбата, се нарушува хуманиот начин на живот.

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

За градоначалникот на Кисела Вода Филип Темелковски, пак, планот е плански изготвен, со многу зелени површини, а вели згради мора да има оти градењето е единствен начин за финасирање на Општината.

Целата сторија на СДК.МК

 

 

loading...

 

Македонија

Свет