(ФОТО ГАЛЕРИЈА) Традиционална крводарителска акција на Рамсторе

Објавено на 13.11.2019 во 20:20:53 часот | Македонија

По повод 14. роденден на Рамсторе Македонија  и во насока на својата визија која има за цел да  превземе чувствителни активности кон општествтото,  во соработка  со Црвен Крст на Град Скопје и заводот за Трансфузиологија, денес (13 ноевмри) заедно со своите вработени   организираа крводарителска акција под мотото „Рециклирај се, Дарувај Крв„.

Дарувањето на крв за нас, е должност на секој човек и воедно како компанија придаваме огромно значење на општествено одговорните активности кои додаваат вредност на општеството во кое живееме. Би сакал да им се заблагодарам најпрвин  на тимот на  Црвен крст кој најсовесно ја извршува својата работа, на генералниот директор Г-дин Саит Саити и секретарот на Црвен Крст на  Град Скопје г-ѓа Сузана Тунева Пауновска, за нивната поддршка,   а потоа и на сите вработени и соработници кои беа дел од денешната крводаритлена акција  и ја покажаа својата хуманост,  изјави денес  Ајхан Узун-Генерален Директор на Рамсторе Македонија.

Би сакал да истакнам дека ние како Рамсторе ќе продолжиме да се вклучуваме во слични општествено одговорни проекти и веруваме дека секоја донација направена денес ќе биде корисна како за  нашето здравје така и  ќе им помогне на болните на кои им е потребна.

Исто така, посебно ни е драго, што токму  на овој историски  важен ден за Скопје, заедно со нашите вработени ја покажуваме нашата хуманост и како компанија и како личности.

Соработката на Рамстор Македонија со  Црвен крст на Град Скопје    се развива и во социјално-хуманитарната сфера што само ја истакнува посветеноста на компанијата за вклучување во општествено одговорни проекти како дополнителна вредност на општеството во кое живееме.

 

 

* реклами:

loading...

 

Македонија

Свет