АЈДЕЕ, ОПЕРАЦИЈА ВОЛКОТ ГЛУМИ ОВЦА: ВМРО ДПМНЕ на пратеничките листи ќе стави луѓе кои не се членови на партијата?!?!?!

Објавено на 14.11.2019 во 01:29:37 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Нови имиња за носители на кандидатските листи за пратеници е концептот со кој ќе настапи партијата на Христијан Мицкоски на предвремените парламентарни избори на 12 април. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ најави дека најголемиот дел од кандидатите за пратеници ќе бидат лица кои претходно не биле пратеници, но и лица кои не биле дел од партијата. Анкетите се спроведени за околу 500 имиња.

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

– Во изборните единици, најголемиот дел, можеби и комплетно, целосно ќе бидат луѓе кои до сега не биле носители на пратеничките листи. Истото ќе биде и со составот на пратеничките листи. Најголемиот дел би биле луѓе кои до сега не биле пратеници. Мерењата ќе го дадат одговорот за тоа. Сето тоа ќе треба Централниот комитет на крајот да го потврд – рече Мицкоски на денешната прес-конференција.

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Во тек се анкети за луѓето кои се дел од јадрото на ВМРО-ДПМНЕ, но и од јавниот општествен живот и не се политички определени, односно земени се во предвид имиња на околу 500 личности.

Планот овде е јавноста да се збунии и излаже дека еве ВМРО ДПМНЕ е реформирано со тоа што на листите ќе се ставаат спортисти, пеачи, новинари, бизнисмени, актери кои се славни и имаат свои фанови но во позадина потезите ќе ги влече Груевски од Будимпешта!

 

 

loading...

 

Македонија

Свет