Членот на Управувачкиот комитет на Граѓанско Демократска Унија- ГДУ, проф. д-р Горан Рафајловски назначен за раководител на проект финансиран од МНР Германија

Објавено на 16.11.2019 во 10:44:32 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Почитувани,
 
Членот на Управувачкиот комитет на Граѓанско Демократска Унија- ГДУ,
проф. д-р Горан Рафајловски, професор на SRH универзитетот за применети
науки - Берлин катедра за енергетика, поранешен амбасадор на Република
Македонија во Германија, професор на Факултетот за електротехника и
информациски технологии, деновиве се сретна со својот стар и добар
пријател Јоханес Селе, член на германскиот Бундестаг, од редовите на
Христијанскодемократската унија на Германија (CDU).
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Двајцата политичари разговараа за проект, којшто треба да почне со
реализација во јануари 2020 г. Проектот се вика „Дијалог Исток-Запад
помеѓу високообразовните институции за заеднички вредности и одржлив
развој“-DAAD.

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Проектот ќе се реализира со поддршка на Министерството за надворешни
работи на Германија и ќе ги опфати С. Македонија, Албанија и Германија,
со цел унапредување на демократските процеси и соработка меѓу
високообразовните институции на овие земји. Еден од основните приоритети
е јакнењето на цивилното општество, што ќе придонесе за образување на
интегративните процеси на С. Македонија и Албанија во ЕУ.
 

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

   

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

За раководител на проектот е назначен токму проф.д-р Горан Рафајловски,
член на УК на ГДУ.
 
--
Центар за комуникации на Граѓанско Демократска Унија - ГДУ
1000 Скопје , Ул.Скопска 9/А
web:www.gdu.org.mk

 

 

loading...

 

Македонија

Свет