БУЧКО НЕ Е ГРУЈО, БУЧКО Е ЖРТВА НА ГРУЈО ДОНЕКАДЕ И НА БРАНКО КОИ САКАА ДА ГО СПАКУВААТ ВО ЌОРКА СО НАМЕСТЕН СУДСКИ ПРОЦЕС

Објавено на 16.11.2019 во 14:25:23 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Лажна е споредбата и едначењето на Грујо и Бучко.

Бучковски е многу различен политичар од Груевски, тој беше жртва на Груевски и донекаде и на Бранко кои заедно сакаа да го решат човекот.

Како што Бранко му помогниа на Грујо да го тргнат Љубчо од ВМРО, така и Грујо му помогна на Бранко да се тргне Бучко од СДСМ.

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Случајот со тенковски делови е смешен. Деловите се набавени во сред војна и никаде нема ништо украдено туку деловите се купени во големи количини за да може армијата да ги користи тенковите во долг период.

Е сега не сум сигурен колку е Бучко невин во случајот ТЕЛЕКОМ, тука работата ми е многу матна, но во случајот тенковски делови ми се чини дека Бучко е невин.

 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Едноставно режимот на Грујо се обиде човекот да го уништи и искористи па и да го сврти против СДСМ за што Бучко му должи извинување на својата партија и на јавноста.

Но сепак, велам, далеку е Бучко од Грујо, човекот политички не беше популист и диктатор нити пак мафијаш.

 

 

loading...

 

Колумни

Македонија