НАЈГРОЗНАТА ФОТКА ВО ИСТОРИЈАТА НА ЧОВЕШТВОТО: Роб зјапа во отсечените раце и нозе на својата 5-годишна ќерка затоа што не ја постигнал дневната норма поставени од колонизаторите од Белгија

Објавено на 18.11.2019 во 13:31:58 часот | Свет

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ова е убедливо најгрозната фотка во историјата на човештвото. Роб на колонија за гума во Конго, Африка, инаку тогаш колонија на Белгија, зјапа во отсечени раце и нозе на својата ќеркичка како казна за тоа што не ја постигнал дневната норма за соберена гума. Кралот Леополд на Белгија владеел сурово со Конго и ги измачувал домородците до смрт!

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

* реклами:

loading...

 

Свет

Македонија