ТЕМЕЛКОВСКИ: По повод Светскиот ден на децата денеска во ООУ „Невена Георгиева – Дуња“ проследив прекрасна манифестација во изведба на учениците од училиштето

Објавено на 23.11.2019 во 10:59:17 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Одбележувањето на овој голем ден треба сите да не потсетува на Конвенцијата за правата на детето усвоена од Генералното собрание на Обединетите нации на 20 ноември, 1989 година. Затоа ги повикувам сите за почитување на Конвенцијата во која е нагласено дека сите деца треба да имаат еднакви права.

Како и досега така и до крајот на мојот градоначалнички мандат ќе продолжам да правам силни напори за создавање подобри услови за децата👫 кои поголем дел од денот го поминуваат во градинките и училиштата. Со цел да им овозможиме подобра детска игра на најмладите наши жители редовно ги одржуваме постојните детски игралишта, а изградивме и повеќе нови. 🎡

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

   

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Вчера во рамки на отворениот ден по граѓанско образование во просториите на Општината остварив средба со ученици од ООУ „Невена Георгиева - Дуња“ со кои разговаравме на повеќе теми. Ги слушнав барањата и предлозите на учениците и им нагласив дека и покрај тоа што се деца и тие имаат исти права како возрасните и дека секогаш треба да укажуваат за нивните потреби.

Едно од барањата ќе реализираме оваа седмица, на влезот на училиштето и околу него ќе поставиме нова хоризонтална и вертикална сигнализација за поголема безбедност на децата

 

 

loading...

 

Македонија

Свет