Пратеникот Рубин Земон ги посети семејствата што останаа без свој дом во Петровец

Објавено на 27.11.2019 во 15:23:22 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Делегација на Партијата за општествен и економски напредок (ПОЕН) предводена од пратеникот и претседател на партијата Рубин Земон ги посети 11-те семејства кои во пожар ги изгубија своите домови. Во разговор со семејствата се разгледаа можностите за итно и одржливо да се реши нивното домување. Пратеникот Земон упати апел до сите хумани луѓе и компании во рамките на можностите да помогнат на кој било кој начин на загрозените семејства, за што побргу да добијат покрив над глава.

Во делегацијата на ПОЕН беа и секретарот Медо Балиќ, претседателот на општинската организација Петровец Синиша Младеноски, придружена и од заменикот министер за локална самоуправа на  Косово, Башким Красничи, како и од градоначалникот на општина Петровец, Борче Митески.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет