Симеон Сакскобурготски: Целта на ЕУ е да се прошири во границите на Европа со Северна Македонија како дел од неа

Објавено на 02.12.2019 во 23:09:26 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Целта на Европската Унија е да се прошири во границите на Европа, со што држави како Северна Македонија, Албанија, па дури и Босна и Херцеговина ќе станат дел од таа заедница, смета поранешниот бугарски премиер Симеон Сакскобургготски.

Во изјава за БГНЕС, тој вели дека не би требало да се променат правилата за пристапување во ЕУ за земјава и за Албанија, бидејќи нивната промена може да се протолкува на негативен начин.

 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сакскобургготски наведува дека историјата има големо значење за современата дипломатија, додавајќи дека повторувањето на историските грешки е резултат „на недостиг на знаење или на неопходните информации”.

– Обединета Европа е единствениот начин преку кој Бугарија може да ги заштити своите интереси, истакнува Сакскобургготски.

 

 

* реклами:

loading...

 

Македонија

Свет