УЧЕТЕ ШТО Е ПАТРИОТИЗАМ НА ДЕЛО БЕ ВМРОВЧИЊА, ЌОСИЊА И РАЗНИ БАЧЕВЦИ: Македонското знаме се вее во Лондон заедно со знамињата на членките на НАТО

Објавено на 03.12.2019 во 20:57:34 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Македонското знаме е поставено во редот на знамиња на членките на НАТО во Лондон. Иако Македонија се уште формално не е полноправна членка, нејзина делегација е дел од НАТО Самитот.

Според министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, ова покажува дека НАТО веќе ја гледа Македонија како членка на НАТО и како рампоправен сојузник.

Фото: Томислав Георгиев

 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

loading...

 

Македонија

Свет