БОМБА НА ПЕНДАРОВСКИ ВО 24 ОТВОРЕНО: ИМАШЕ ДЕСЕТПАТИ ПОГОЛЕМИ КРИМИНАЛЦИ ОД ОНИЕ ВО „РЕКЕТ“ АМА СЕГА МОЖЕ ЌЕ СЕ СПАСАТ ПОРАДИ НЕПРОМИСЛЕНОСТА НА КАТИЦА ЈАНЕВА КОЈА ИМАШЕ ИСТОРИСКА ШАНСА ДА ВЛЕЗЕ ВО ЧИТАНКИТЕ КАКО НАША НАЈГОЛЕМА ХЕРОИНА!

Објавено на 03.12.2019 во 21:26:33 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Foto

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Претседателот Стево Пендаровски во вечерашното гостување во 24 Отворено истакна дека не постои одредено време кога правдата би фукционирала. Перцепцијата на нашите граѓани е дека сме најтенки на тошката економија, правда, социјала, одговорност на политичари во кои немаат правда. На прашањето дали се чувствува прозван дека вршел притисок на судиите, Пендаровски одговори дека не ги коментира одлуките на судовите.
 
„Не постои ниту еден правен документ кој забранува коментирање на одлуки во било која фаза на постоењето. Се може да се коментира освен нивната активност.“ - рече Пендаровски.

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Целиот контекст според него, укажува дека судиите не се водат по правен аспект. Иванов без претходна поставка помилувал во 2016 педесетина луѓе.

Тоа е чин на неправо, според Пендаровски. На надворешно политички план направивме пробив со извлекувањето на земјата од изолација, но на внатрешен план не одело така лесно. И во тој амбиент сме морале повеќе да испорачаме кон граѓаните. Тој потенцираше дека има состаноци со засегнатите од извршителите и дека може да се залага за измена на тарифата за извршители кои наплаќале многу повеќе од главницата.

Во врска со аферата „Рекет“, претседателот рече дека му е мака дека не може да поверува дека човек на кој му беше дадена најодговорната функција и уживал поддршка, но таа шанса, личноста ја прокоцкала дружејќи се со пробисвети.

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

„Таков човек на таква институција во историски момент. Ако не извлечеме поука од ова, можеби некоја подоцнежна анализа ќе покаже дека правдата тука ја изгуби шансата. Имаше и поголеми риби кои крадеа многу повеќе. Имаше десетпати поголеми криминалци.“ - рече Пендаровски.

На последните европски самити, не е само борба против криминалот, туку и против високата корупција. Тоа не е оној кој заглавил за кебапи, туку оние што земале милијарди. Во врска со поништувањето на амнестијата, Пендаровски смета дека е поинаков осново за таквото побарување. Не биле опфатени сите учесници. Смета дека треба уставниот суд да решава дали тоа е морално.

Во однос на предвремените избори, Пендаровски сака да ја задржи неутралната улога во врска со изборите.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет