ПОБЕДИВМЕ - И ЕБАВМЕ МАТЕР НА МАФИЈАТА УШТЕ ЕДНАШ: Уставeн се повлече, ќе го чека Собранието да го толкува помилувањето на Иванов

Објавено на 04.12.2019 во 12:19:49 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

На предлог на судијата Осман Кадриу, Уставниот суд со мнозинство гласови одлучи да го одложи одлучувањето по Нацрт-решението за Законот за дополнување на Законот за помилување, за кој минатата недела поведе постапка.

Решението со кое се поведува постапка за Законот за помилување, како што рече Кадриу, има допирни точки со некои денешни предмети кои се на разгледување пред Уставниот суд.

– Судот е известен дека пред Парламентот се води постапка за автентично толкување на овие членови од Законот за помилување, рече Кадриу.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет