ШОКАНТНО: Светската Анти-Допинг агенција и забрани на Русија 4 години да учествува на меѓунаридни спортски натрпевари, вклучително и олимпијади!

Објавено на 09.12.2019 во 12:10:11 часот | Свет

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ова значи дека Русите нема да може догодина да учествуваат на олимпијадата во Токио но и на светското фудбалско првенство во Катар во 2022-ра.

Но сепак спортистите ќе имаат можност да настапат под неутрално знаме без да стои дека се преставници на Русија. Како ова ќе се изведе со фудбалерите е нејасно.

Целата сторија овде.

 

 

* реклами:

loading...

 

Свет

Македонија