ОРДАНОВСКИ: Збунета е и, барем привремено, подзамолчена (во недостаток на нова команда за престројување) целата партиска, правно-естрадна, медиумска и квази-медиумска машинерија за поддршка на „сведокот-жртва“. Уууууупс, кочи, кочи, кочи…!

Објавено на 10.12.2019 во 23:00:54 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Како што стојат работите, изгледа дека судењето за случајот „Рекет“ не може да се одвива само во судницата на скопскиот Кривичен суд. И може лесно да се испостави дека најслабата алка во обвинителската верига за овој скандал е „каменот-темелник“ на аферата – г. Јордан Камчев.

Некако, темелов почнува да се клати како шуплив заб. 60-тина секунди монтирани снимани разговори, во кои, наводно, г. Камчев се слуша во целата своја колоритна политикантска опсесивно-компулсивна индивидуалност – агресивен, заканувачки, нервозен, плачлив, конфузен, еуфоричен итн. – се директна реплика на ставот на Обвинителството дека угледниот бизнисмен, кој плаќа „највисок данок во државата“, бил недолжна цел на бескрупулозна изнуда на организирана криминална група рекетари. (Од кои, патем, дознаваме дека обвинетиот кој призна вина му позајмил на Камчев значителен дел од сумата за да го плати рекетот во кој и самиот учествувал…?!?!)

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Во меѓувреме, дознаваме дека уште еден највисок безбедносен функционер од „ергелата“ на бившиот режим на Груевски и Мијалков заминал од земјава без уредно да се „одјави“. Зошто е тоа важно? Па, затоа што за него се шпекулира дека бил посредникот во купопродажни зделки на една мала, одважна делегација која пазарела снимки од едни други двајца од истата „ергела“ кои пребегаа јужно, пред овој да исчезне, наводно, уште појужно.

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

   

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Значи, секој за секого поседува некакви компромитирачки снимки. Тоа се, претпоставувам, севернокорејските „бомби“ што г. Камчев – ако е тоа неговиот глас на снимките – се заканува дека ќе ги „фрла“ од Бугарија кон Македонија. Заеви ќе паднат од власт, како резултат на пресметки со „крв до колена“, што ќе резултира со “бабарогата“ Мицковски кој ќе дојде на власт, што би било само увертира за повторно враќање на Груевски во игра. Тркалото ќе заврти полн круг, излепено со лепешките на сите врз кои газело.

Како „пеколниот Бројгел“ да го илустрирал целово сценарио!

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Збунета е и, барем привремено, подзамолчена (во недостаток на нова команда за престројување) целата партиска, правно-естрадна, медиумска и квази-медиумска машинерија за поддршка на „сведокот-жртва“. Уууууупс, кочи, кочи, кочи…!

Најбогатиот Македонец, всушност, цело време ни порачува дека е прекрупен и преважен за да пропадне, без разлика на сопственото правно поведение. Неговиот правен статус мора да биде или на „сведок-жртва“ (за одигрување на таа улога му се ставиле на услуга сите неопходни институции во државата) – или последиците за сите ќе бидат ужасни. Или власта ќе се ангажира да го спасува – или тој ќе активира операција за дискредитација на СЈО и за рушење на Заев од власт.

Колумната на Сашо Ордановски во целост прочитајте ја тука

 

 

* реклами:

loading...

 

Македонија

Свет