СВЕТСКИОТ МАГАЗИН ТАЈМС: Грета Тунберг личност на годината

Објавено на 13.12.2019 во 19:10:06 часот | Свет

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Американски „Тајм“ ја прогласи шведската активистка Грета Тунберг за личност на годината.

Таа е прогласена за личност на 2019 година заради нејзината посветеност во борбата против климатските промени.

 

 

* реклами:

loading...

 

Свет

Македонија