Давидовиќ: Судскиот совет комплетно да се распушти и да се најдат луѓе без багаж

Објавено на 18.12.2019 во 23:02:17 часот | Македонија

Не постои инстутиција која може да го спроведе ветингот. Треба Судскиот совет комплетно да се распушти, и да се донесат луѓе без багаж и да го направат тоа проветртување во судството. Доколку не можеме да најдеме 10-15 такви луѓе тоа е голем срам за нашата држава и треба да повикаме странци да го регулираат тоа што не можеме сами да го направиме, вели адвокатот Звонко Давидовиќ.

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Сепак сметам дека нашата држава има кадри кои можат тоа да го направат.Партијата стана и мајка и тактко, колевка на напредување и се живо. Има луѓе кои не можат да дојдат на позициите кои треба токму поради партизацијата. Партиите преговараат не само за законите, туку и за кандидатите. Тогаш не можете да се борите за партизирано судство, вели Давидовиќ.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет