СРБИТЕ СЕ НЕВЕРОЈАТНИ: Сакаат црквите и манастирите во Црна Гора да бидат на СПЦ?!?!

Објавено на 03.01.2020 во 11:07:37 часот | Балкан

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

   

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 * реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Иако се градени со векови со пари и со пот и мака од Црногорците, овие денови Србија урла од негодување затоа што Црна Гора реши да ги додели црквите и манастирите на Црногорската православна црква?!?!

Па синоќа беше направен обид и за палење на амбасадата на Црна Гора во Белград од страна на навивачите на Црвена Ѕвезда?!

Замислете, Србија сака да ги поседува сите цркви и манастири на балканот каде владееле Караџорџевичи, значи од Сараево па до Солун?!?!

Па добро, кое е ова лудило?! Народите како Црногорци, Македонци кој ги врти, нека си прават нови цркви и нови манастири?!?!

 

 

loading...

 

Балкан

Македонија