И ЈАПОНЦИТЕ СЕ ЗАФРКНАА КАКО НИЕ СО ГРУЈО - ФИЛМСКО БЕГСТВО НА ЕКС ШЕФОТ НА НИСАН-РЕНО, КАРЛОС ГОСН: Од домашен притвор во Јапонија, скриен во црна кутија качен на приватен авион одлета за Либан!

Објавено на 03.01.2020 во 20:25:13 часот | Свет

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 * реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Има едно златно правило во криминалот - не се остава милионер да се брани од слобода или во домашен притвор, тој секогаш ќе најде начин ако загусти да ја здувне.

Како нашиот Грујо кој избега во гепек на дипломатско возило за Будимпешта, така слично филмски деновиве од Јапонија за Либан избега екс шефот на Нисан - Рено, Карлос Госн на кој му се суди за милиони долари проневера на големиот автомобилски концерн.

Тој избегал сокриен во црна кутија, качен на приватен турски авион кој одлетал од Јапонија за Либан од каде е по потекло Госн.

Сега Турција поведе истрага за авио компанијата која рента авиони на бизнисмени, ама доцна е сега кога избега коњот, касно е да се затвора портата.

 

 

loading...

 

Свет

Македонија