ДОБРО БЕ ГАДОВИ, ЃУБРИЊА НЕЦИВИЛИЗИРАНИ ВМРОВСКИ, ДО КОГА ЌЕ СЕ ПОТСМЕВАТЕ СО ОПАСНИТЕ ХИВ ВИРУС И СИДА ЗА ДА ЌАРИТЕ НЕКОЕ ЕФТИНО ПОЛИТИЧКО ПОЕНЧЕ?!?!

Објавено на 13.01.2020 во 22:25:25 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Според препораките на светската здравствена организација, владите во светот треба да се борат против ширењето на Хив вирусот и болеста која ја предизвикува, СИДА.

Најдобар начин е превенција и делење на презервативи и лубриканти на малцински групи како хомосексуалци, зависници од дроги, веќе заболени од ХИВ и СИДА и слични групи кои се најчести жртви на овие болести или пак се нејзини раширувачи.

Со тоа болеста се држи на ниски проценти па се смета за ретка и широката популација е релативно безбедна од оваа опасна подла болест која сега се третира со лекови и не значи сигурна смрт за среќа, но сепак е тешка и опасна болест.

ВМРО ДПМНЕ како партија од 18-ти век со месеци и месеци ја експлоатира оваа тема и се кези, кикоти, исмева на темата, ја шири меѓу народот со цел да предизвика гадење и да проектира за СДСМ некаква слика дека се тоа забегани грешници аздисани нечесни вулгарни ѓаволи...

Но во реалноста самите се свесни дека ескплоатираат една доста тешка тема, ХИВ вирусот и СИДА се тешки болести, со тоа што ја напаѓаат владата на темата ја осудуваат нејзината борба да се оваа тешка болест спречи заузда намали заустави...

Замислете која е ова перверзија, и политичарите од ВМРО ДПМНЕ имаат деца, ако оваа болест не се држи под контрола, тогаш можно е и нивните деца да заболат ако болеста излезе од контрола, како што е тоа пример во Африка каде во некои земји процентот на заболени стига и до 40%!

Но толку им сечат лејките на ВМРОВЦИТЕ, они со мозокот се во Африка, цивилизациски овие зелки заостанати зли гадосани се целите МАДЕ ИН АФРИКА!

Значи ми се гади од ВМРОВЦИТЕ, таква една злобна расипана багра спремна да се исмева и да работи против човечки судбини за да ќари нешто за себе, абе зли изроди и монструми се тоа организирани во банда која ја нерекуваат партија!

 

 

loading...

 

Колумни

Македонија