ТХП - ПАРТИЈА ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ТУРЦИТЕ МОЌЕН СТОЖЕР НА ВЛАДИНАТА КОАЛИЦИЈА!

Објавено на 22.01.2020 во 11:20:09 часот | Македонија

 
Партијата за Движење на Турците (ТХП) под мотото "сите заедно, насекаде" продолжува со серијата средби низ целата земја. Под водство на претседателот на партијата Енес Ибрахим и раководството на ТХП вчера во домот на култура во Кичево беше организирана средба со граѓани, која поради огромниот интерес се во митинг.
 
На средбата пред преполната сала се обрати претседателот на ТХП, Енес Ибрахим кој даде кратка рецензија на реализираните проекти и воведените успешни економски, социјални, земјоделски политики во изминативе години. Ибрахим во своет претвори о излагање потенцираше дека ТХП е конструктивна партија и нејзиното делување секогаш се темели врз демократски принципи, а владеењето на правото и еднаквоста се главните начела од кои нема откажување. Ибрахим во својот говор истакна дека истрајноста, принципиелноста и работливоста е исплатена со тоа што денес, нашата земја од заробена се претвори во земја членка на НАТО која успешно се движи во европска иднина. 
 
Партијата за движење на турците и во следниот период интензивно продолжува со средбите низ целата земја.
 
Со почит,
 
Партија за Движење на Турците во Македонија

 

 

loading...

 

Македонија

Свет