Тимионие: Успешни избори и Закон за обвинителство предуслов за датум

Објавено на 23.01.2020 во 13:11:26 часот | Македонија

„Знам дека предлогот на Комисијата треба да го добиеме до крајот на месецов. Ова не се одлучува еднострано. Има консензус за нашите предлози. Не очекувам компликации бидејќи нашите предлози беа базирани на аргументи за кое е потребно време. Мислам дека до самитот во Загреб ќе бидеме спремни“, вели францускиот амбасадор Кристијан Тимоние за Утрински брифинг.

– Потребно ни се успешни избори. Прогрес во агендата. Бидејќи постои метологија, но постои и агенда на реформи во политичката агенда како и законот за Обвинителството, изјави францускиот амбасадор Тимоние.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет