РОМАНИЈА ПО РЕЧИСИ 30 ГОДИНИ ОД ПАДОТ НА ЧАУШЕСКУ ГО ОТВОРИ НЕГОВИОТ ЗАМОК ЗА ПОСЕТИТЕЛИ: Двојката Николае и Елена живееле во кралски дворец со позлатена бања, базени, невиден луксуз додека Романците умирале од глад!

Објавено на 25.01.2020 во 21:58:09 часот | Свет

Исто како и Тито, и романскиот доктатор живеел во невиден луксуз кој дури сега речиси 30 години по неговата смрт и пад од власт е отворен за пошироката јавност.

Дворецот на пролетта, сега е претворен во музеј и цел свет може да види како двојката Николае и Елена живееле како кралеви додека Романците умирале од глад.

Официјален веб сајт на дворецот, овде.

 

 

loading...

 

Свет

Македонија