КУРТОНИТЕ СЕ ПРЕТЕРАА: КОЛЕ ЧАШУЛЕ ГИ УБЕДУВА ГЛЕДАЧИТЕ ДЕКА ПОНИШТУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА БИЛО МОЖНО БЕЗ ПОСЛЕДИЦИ ЗА ЧЛЕНСТВОТО ВО НАТО И ЕУ?!?!

Објавено на 27.01.2020 во 22:19:00 часот | Македонија

- Можно е да се ревидира па и поништи договорот од Преспа а при тоа да не бидеме исфрлени од НАТО, нити да ни биде попречен патот кон ЕУ нити па ќе имаме финансиски последици. Исфрлањето од НАТО не е толку лесно, па нема да не исфрлат, патот кон ЕУ и онака ни е невозможна мисија а странски инвестици и онака немаме?!?!

Коле Чашуле, на Алфа ТВ. Кој би рекол дека овој бивш А1-овец ќе биде најрадикалниот вмровски куртон со најзабегани бладања на тв?!?!

Поништувањето или ревидирањето на договорот од Преспа е можно само ако се согласи Грција, или Америка и ЕУ кои стојат зад договорот, унилатерално раскинување од наша страна ќе значи шамар за Америка и ЕУ, буквално ќе значи меѓународна изолација на земјава и нејзин распад ако се знае дека Албанците сакаат во НАТО и ЕУ, без или со Северна Македонија ваква каква што е денеска?!?!

И малите деца знаат дека е практично НЕВОЗМОЖНО чепкање во договорот од Преспа, но куртони како Чашуле добиле задача да го лажат народот за да се залета за ветувањето на ВМРО дека ако добијат 80 пратеници ќе го ревидираат договорот од Преспа. Ова е уште едно новинарско дело правено по формулата ЌЕ ПОМИНЕ КАЈ ОНИЕ КОИ СЕ РЕТАРДИРАНИ И ПИЈАТ НАФТА, значи баш базата на ВМРО ДПМНЕ во која партијата се колне толу толго...

Но проблемот на Коле Чашуле и неговите газди во Будимпешта е што тавите во земјава се само 35% и се недоволно за да се владее! ЗА СРЕЌА!

 

 

loading...

 

Македонија

Свет