Ориѓански: Трагедијата на 11 годишното владеење на Груевски е малку поголема од тоа што на прва се гледа

Објавено на 28.01.2020 во 16:26:18 часот | Македонија

Трагедијата на 11 годишното владеење на Груевски е малку поголема од тоа што на прва се гледа, илјадници млади луѓе заглавени во ацевите апостолки и наводниот страшен патриотизам (нешто слично како Србија во време на Милошевиќ), немаат реална претстава за моментот и епохата во која живеат.

Регионов и светов е преполн со нов сензибилитет,новамузика, нова младост, нова мода,нов начн на играње, комуникација .

Нашите луѓе, најголем дел исклучени од овие нови процеси, имаат отпор кон се што е ново и модерно, живејќи во 1903-та или 1993-та, бараат камена плоча на која ќе пишува дека од Македонија потекнува цел свет.

ФБ статус на Златко Ориѓански, музичар

 

 

loading...

 

Македонија

Свет