Еј човече, ние сме луда држава, професори на правен факултет без срам не убедуваат дека МАФИЈАТА треба да биде спасена и тоа било добро за државата?!?!

Објавено на 04.02.2020 во 21:34:34 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Еј луѓе, професори на ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ НА УКИМ, значи инкубаторот на македонското право, изворот од кој излегуваат идните судии, обвинители, адвокати, нотари итн итн пред некој ден на дебатата за новиот закон за ЈО не убедуваа дека МАФИЈАТА МОРА ПО СЕКОЈА ЦЕНА ДА БИДЕ СПАСЕНА ОД СЈО И ТОА БИЛО ЗА НАШЕ ДОБРО?!?!

ЕЕЕЈ ЧОВЕЧЕ, ПРОФЕСОРИ НА УКИМ?!?! Каракамишева, Калајџиев, Климовски, Тупанчевски, Сиљановска?!?!

ЕЕЕЈ, луѓе кои цел живот земаат дебели плати за да бидат столбот кој ќе го носи правото како поим во земјава бесрамно пред цела јавност слугуваа на мафијата?!?!

Па за каква тоа држава ние збориме овде, каква сме бре тоа ние лудница проклета?!

Каква е бре ова вукојебина проклета?!?! Ако професори кои треба да образуваат идни судии, за што тогаш ние збориме овде?!?! Ова е земја без корен, овде нема за што да се фатиш, овде се е скапано, распаднато уништено, ова е заебанција бре дечки ова не е нормално општество, ова е виц, заебанција, скеч од К-15, Монти Пајтон, тоа сме ние, ебен виц траги комичен!!!

 

 

loading...

 

Колумни

Македонија