ПРЕС НАД ПРЕСОВИТЕ, ПРЕС КОЈ ЌЕ СЕ ПАМЕТИ: Заев не ме разочара, знаев дека нема да не остави на цедило во овие кризни моменти!

Објавено на 22.03.2020 во 13:59:12 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Лесно е некој политичар да се усере од паника и страв или од незнаење да крева раменици и да го остави народот да се дави во надојдената вода...

Но Заев денеска им ги затна муцките на сите СЕРКОВЦИ кои се утепаа од продавање памет овие денови. Заев денеска ги надмина дури и нивните очекувања. Денеска сигурен сум дека дури и еден Антоњо Милошоски во себе си вели, У ДА МУ ЕБАМ ОВА МУРТИНЕЦОТ СТВАРНО Е НЕВЕРОЈАТЕН, МЕРКИТЕ СЕ ФАНТАСТИЧНИ...

Но секако, они во ВМРО ДПМНЕ ќе се помачат и ќе најдат дури 100 ВЛАКНА У ЈАЈЦЕТО и тоа у рок од 1 саат од пресот на Заев, но реално дури и они во себе се свесни дека ова денеска беше МАЈКА НА СИТЕ ПРЕСОВИ што би рекле Америкаците.

Знаев дека Заев нема да не остави на цедило да паничиме и да се снаоѓаме кој знае и умее.

Убаво е да имаш ваков премиер односно лидер на владејачка партија. Сигурен сум дека мирно спијат не само граѓаните туку и газдите на фирми, мали и големи, банки, штедилници итн итн, убаво е да знаеш дека имаш НОРМАЛЕН, ПАМЕТЕН, СВЕСЕН, ОДГОВОРЕН политичар кој ги влече конците во земјава.

Затоа е важно како гласаме и кои политичари ги фалиме а кои ги критикуваме.

Сите сме одговорни за добра односно лоша влада. И граѓаните и новинарите и експертите и колумнистите, сме дозволиле ОЛОШИ да бидат на важни функции а правилните луѓе сме ги тргнале на страна.

Среќен сум што сум дел од една поинаква приказна во земјаа КАДЕ ПРАВИ ЛУЃЕ СЕ НА ПРАВИ МЕСТА! И ТОА ЌЕ СПАСИ ЧОВЕЧКИ ЖИВОТИ!!!

 

 

loading...

 

Колумни

Македонија