ШОКАНТЕН ЗАКЛУЧОК НА НАУЧНО ИСТРАЖУВАЊЕ ВО ИРСКА: ВИТАМИНОТ Д КЛУЧЕН ЗА ТОА ДАЛИ ЌЕ ПРЕЖИВЕЕТЕ АКО СЕ ЗАРАЗИТЕ СО КОРОНА ВИРУС!

Објавено на 14.05.2020 во 21:17:37 часот | Здравје

* реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Конечно е најде одговор зошто црните луѓе во Америка повеќе умираат од Корона - недостатокот на витамин Д кој се ствара во кожата со помош на сонцето.

Но овој витамин може да се најде и во јајцата, лосос, магдонос и друга храна богата со витамини.

*реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Со ова се објаснува зошто во скандинавските земји имаше многу малку смртни случаи, а таму витаминот Д е дел од исхраната на граѓаните и важат за луѓе со највисоко ниво на овој витамин во крвта.

Линк до истражувањето овде.

 

 

loading...

 

Здравје

Македонија