ОВОЈ НЕМА ДВЕ ЧИСТИ ВО ГЛАВАТА: Мицковски потврди дека ургирал во МВР, се пофали дека тоа му било навика да врти кај стигне и да ургира, а снимката од теретаната била афера со боени ракавици

Објавено на 22.05.2020 во 20:32:07 часот | Македонија

* реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

На денешната прес-конференција Мицкоски призна дека му се јавил на функционерот кој отворил постапка за присуство на обезбедувањето во теретаната при силни мерки за забрана.

„Откако излезе онаа таканаречена афера со оние боени ракавици и така натаму, се јавив кај министерот Наќе Чулев и побарав број од надлежниот во МВР, бидејќи јас не го познавам органограмот, а инсистирав тоа да биде човек поставен од претходниот министер за да не излезе дека ние злоупотребуваме нешто во министерството. Јас сум јавна личност и нормално е политичкиот противник да ме нападне. Тогаш го добив именуваното лице и му напишав порака, тоа е вистина. Пораката е со следната содржина: ‘Здраво. Би сакал да се слушнеме. Христијан Мицкоски!’.

*реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Потоа именуваното лице ми се јави, остваривме разговор. Имајќи предвид дека моите разговори се слушаат, а зборевме и на обична линија, еве имаат дозвола од мене да го објават целиот разговор и да слушне јавноста што барам јас. Јас го барам следново: ‘Ве молам да постапите по закон и ве молам македонската јавност да ја дознае вистината час поскоро’“, призна Мицкоски дека му се јавил за неговиот случај на службеното лице и додаде дека „се јавува кај што треба, секаде каде што има неправда.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет