Владата ги остави истите термини за шетање на миленичиња во текот на продолжениот викенд

Објавено на 22.05.2020 во 23:42:13 часот | Македонија

* реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Владата соопшти дека за време на претстојниот викенд времето за прошетки на миленичињата останува во востановените термини.

 

*реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Имено, граѓаните во периодот кога важи забраната за движење своите миленичиња ќе можат да ги изнесуваат наутро од 08:00 до 08:30 часот, попладне од 15:00 до 15:30 часот, како и навечер од 20:00 до 20:30 часот.

Притоа, тие ќе може да се движат до 100 метри оддалеченост од живеалиштето и со примена на останатите мерки за лична заштита.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет