ФИЛИПЧЕ: Болницата во Кавадарци е пример за одговорно работење. Во изминатите три години комплетно е сменета сликата на оваа установа. Набавена е нова опрема, зголемени се платите на сите здравствени работници и значително е подобрена инфаструктурата

Објавено на 04.07.2020 во 17:41:07 часот | Македонија

*реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Целосно реновирано педијатриското одделение;
 Зголемен број на лекари специјалисти;
 Од темел реновиран запуштен дел од болницата и пренаменет во идно интернистичко одделение за жени;
 Најсовремена медицинска опрема;
 Спремно одделение доколку е потребно да третира пациенти заболени од ковид-19.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет