ФИЛИПЧЕ: Кичево добива модерна болница. Со одлука на Владата се официјализираше решението да продолжи со градба втората фаза, која би требало да трае некаде околу две години

Објавено на 07.07.2020 во 19:03:34 часот | Македонија

*реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Со ова, граѓаните и пациентите од овој цел регион добиваат врвна здравствена услуга. И во услови на справување со ковид-19, во оваа болница има одлична организација.

Има посебен дел за тријажа и мини амбуланта, а дел од кадарот сѐ уште е во системот за ротација, за помош на колегите во Инфективната клиника во Скопје и во ГОБ „8 Септември“.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет