За три месеци Русија во Украина претрпела загуби колку за 9 години во Авганистан, дневно гинат по околу 100 Украинци
За три месеци Русија во Украина претрпела загуби колку за 9 години во Авганистан, дневно гинат по околу 100 Украинци
Бојан Маричиќ: Антидемократската пропаганда не може долго да опстои, граѓаните се изморени од деструктивни наративи
Бојан Маричиќ: Антидемократската пропаганда не може долго да опстои, граѓаните се изморени од деструктивни наративи
Тупанчески на Регионална конференција во Шибеник: Интегритетот е еден од најефективните механизми за спречување на корупција
Тупанчески на Регионална конференција во Шибеник: Интегритетот е еден од најефективните механизми за спречување на корупција
БОМБА НА ФОКУС: ВМРО ДПМНЕ СИ НАЈДЕ НОВ ПОЗАБЕГАН ФИКУС ОД ХОРХЕ - МИЦКОВСКИ ГО СПРЕМАЛ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА МАНУ, ЉУПЧО КОЦАРЕВ ЗА КАНДИДАТ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ?!
БОМБА НА ФОКУС: ВМРО ДПМНЕ СИ НАЈДЕ НОВ ПОЗАБЕГАН ФИКУС ОД ХОРХЕ - МИЦКОВСКИ ГО СПРЕМАЛ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА МАНУ, ЉУПЧО КОЦАРЕВ ЗА КАНДИДАТ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ?!
ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈАТА „ВИСОКИ НАДЕЖИ И ГОЛЕМИ ПАДОВИ: СТАВОВИ НА ГРАЃАНИТЕ И ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И ЕФЕКТИ ОД СЕКТОРСКИТЕ РАБОТНИ ГРУПИ“
ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈАТА „ВИСОКИ НАДЕЖИ И ГОЛЕМИ ПАДОВИ: СТАВОВИ НА ГРАЃАНИТЕ И ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И ЕФЕКТИ ОД СЕКТОРСКИТЕ РАБОТНИ ГРУПИ“
(ВИДЕО) АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ ГНЕВНИ: БРАТОТ ИСУС Е МАКЕДОНЕЦ ШТО ИМА НИЕ ОД СРБИТЕ ДА БАРАМЕ АВТОКЕФАЛНОСТ?!
(ВИДЕО) АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ ГНЕВНИ: БРАТОТ ИСУС Е МАКЕДОНЕЦ ШТО ИМА НИЕ ОД СРБИТЕ ДА БАРАМЕ АВТОКЕФАЛНОСТ?!
(ВИДЕО) Премиерот Ковачевски се поклони и положи цвеќе пред спомен плочата на Светите Кирил и Методиј во Санта Марија Маџоре во Рим
(ВИДЕО) Премиерот Ковачевски се поклони и положи цвеќе пред спомен плочата на Светите Кирил и Методиј во Санта Марија Маџоре во Рим
БРАВО: Осум милиони евра исплатени кон граѓаните во првите три месеци преку мерката Мој ДДВ
БРАВО: Осум милиони евра исплатени кон граѓаните во првите три месеци преку мерката Мој ДДВ

(ВИДЕО) ТОЈ ШТО ГО НАПРАВИЛ ОВОЈ ИЗВЕШТАЈ НИКОГАШ НЕ БИЛ ВО КОСОВО: Косовците се најсиромашни во Европа

Граѓаните на Косово се најсиромашни во Европа.

Животниот стандард е далеку од земјите на регионот и Европската Унија, затоа што просечниот граѓанин на годишно ниво троши само 1.511 евра. Податоците на Меѓународниот монетарен фонд(ММФ), покажуваат дека просечниот приход по глава на жител во земјите на Европската Унија е 35.800 долари, а на Косово е 4.442 долари.

Податоците на Европската банка за обнова и развој (ЕБРД), покажуваат дека на земјите од Западниот Балкан, вклучувајќи го и Косово, потребни им се 40 до 200 години да го достигнат просекот на бруто домашниот производ на ЕУ по глава на жител.

Оние кои го посетиле Косово особено главниот град Приштина ќе се зачудат колку трговски центри има и нови згради и нови кафулиња и какви коли се возат по улиците, сигурно не е најсиромашна земја во Европа туку има многу сива економија над 50% од економијата е во кеш и надвор од банките и даночниот систем.

loading...