(ВИДЕО) ЦУЦУЛОТ КОНЕЧНО СИ ГО НАЈДЕ МЕСТОТО, ДО МИРКА КЛАСНАТА НА СТРИМОТ НА ПРО РУСКАТА ПАРТИЈА РОДИНА, ДОСЕГА ГЛУМЕШЕ НЕКАКОВ ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ ФИЛОЗОФ...
(ВИДЕО) ЦУЦУЛОТ КОНЕЧНО СИ ГО НАЈДЕ МЕСТОТО, ДО МИРКА КЛАСНАТА НА СТРИМОТ НА ПРО РУСКАТА ПАРТИЈА РОДИНА, ДОСЕГА ГЛУМЕШЕ НЕКАКОВ ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ ФИЛОЗОФ...
(ВИДЕО) ГОЛЕМИ ПОЛИЦИСКИ СИЛИ СЕ РАСПОРЕДЕНИ ОКОЛУ УСТАВНИОТ СУД ВО САД ПОРАДИ НАЈАВЕНИТЕ МАСОВНИ И НАСИЛНИ ПРОТЕСТИ ПОРАДИ ДЕНЕШНАТА ОДЛУКА ДА СЕ ЗАБРАНИ АБОРТУСОТ ПО 50 ГОДИНИ ЛЕГАЛНОСТ
(ВИДЕО) ГОЛЕМИ ПОЛИЦИСКИ СИЛИ СЕ РАСПОРЕДЕНИ ОКОЛУ УСТАВНИОТ СУД ВО САД ПОРАДИ НАЈАВЕНИТЕ МАСОВНИ И НАСИЛНИ ПРОТЕСТИ ПОРАДИ ДЕНЕШНАТА ОДЛУКА ДА СЕ ЗАБРАНИ АБОРТУСОТ ПО 50 ГОДИНИ ЛЕГАЛНОСТ
Галетановски: Нема ништо ново во ЗОО откако заминав, среќа што родија неколку животни кои ги донесовме
Галетановски: Нема ништо ново во ЗОО откако заминав, среќа што родија неколку животни кои ги донесовме
СО СВЕТСКИОТ ПОЛИТИЧКИ ВРВ: Николовски во Берлин на конференција со Државниот секретар на САД, претседателот на Светска банка и многу други високи претставници
СО СВЕТСКИОТ ПОЛИТИЧКИ ВРВ: Николовски во Берлин на конференција со Државниот секретар на САД, претседателот на Светска банка и многу други високи претставници
Протоколот не може да биде услов во преговорите, ниту спомнат во преговарачката рамка, порачува Маричиќ
Протоколот не може да биде услов во преговорите, ниту спомнат во преговарачката рамка, порачува Маричиќ
Бугарско МНР: Ќе одобриме меѓувладина конференција откако ќе се потпише билатералниот протокол
Бугарско МНР: Ќе одобриме меѓувладина конференција откако ќе се потпише билатералниот протокол
ИЛИ ДРЖАВАТА И ГРАД СКОПЈЕ НЕКА ГИ ЗАЛОВАТ КУЧИЊАТА НИЗ ГРАДОВ ИЛИ НЕКА НИ ДАДАТ ДОЗВОЛА ДА НОСИМЕ ПИШТОЛИ СО НАС
ИЛИ ДРЖАВАТА И ГРАД СКОПЈЕ НЕКА ГИ ЗАЛОВАТ КУЧИЊАТА НИЗ ГРАДОВ ИЛИ НЕКА НИ ДАДАТ ДОЗВОЛА ДА НОСИМЕ ПИШТОЛИ СО НАС
КАТЕ БЛАЖЕВСКА: НЕШТО НЕ ШТИМА ВО ИЗЈАВИТЕ И ПОСТАПКИТЕ НА СЛАВИ ТРИФУНОВ И ТЕОДОРА ГЕНЧОВСКА
КАТЕ БЛАЖЕВСКА: НЕШТО НЕ ШТИМА ВО ИЗЈАВИТЕ И ПОСТАПКИТЕ НА СЛАВИ ТРИФУНОВ И ТЕОДОРА ГЕНЧОВСКА

ВМРО ДПМНЕ МОЛИ БОГА ОВОЈ ПОДАТОК ДА НЕ СТИГНЕ ДО ЈАВНОСТА: ОД КОГА Е СДСМ НА ВЛАСТ ВО ЗЕМЈАВА ВЛЕГЛЕ 2 МИЛИЈАРДИ ЕВРА СТРАНСКИ ДИРЕКТНИ ИНВЕСТИЦИИ!

Од графиконот објавен од Народна Банк на РСМ може да се види дека износот на странските директни инвестиции по години е следен:

2017 – 181 милион евра
2018 – 624 милиони евра, историски рекорд за земјата од осамостојувањето па до денес
2019 – 398 милиони евра
2020 – 239 милиони евра

Во 2021 година, вкупните директни инвестиции во земјата изнесуваат 512 милиона евра, како резултат на нето-приливи кај сите компоненти: меѓукомпаниски долг (за 201,5 милиони евра), сопственичкиот капитал (172,9 милиони евра) и реинвестираната добивка (137,6 милиони евра).

Вкупно тоа значи дека за 5 години од кога е СДСМ на власт во земјава влегле 1 милијарда и 950 милиони евра директни странски инвестиции. Оваа година се очекува инвестициите да се намалат поради војната во Украина но пак се очекува околу 100 милиони евра, па така вкупната сума надмашува 2 милијарди евра, што не е лошо, но можеме понатака и повеќе и подобро, затоа се стремиме кон ЕУ, затоа влеговме во НАТО.

Две милијарди евра се далеку подобри од НУЛА колку што секој ден трубат од белата палата на ВМРО ДПМНЕ, они молат бога овој графикон да не стигне до очите и ушите на граѓаните.

loading...

không rút được tiền từ go88 go88 ơ myanmar go88 bị điều tra

sunwin là ai nhà cái sunwin sunwin ông đồ