(ВИДЕО) МНОГУ СЕ ОМРСИЈА ОД ПРОПАГАНДАТА НА ГРУЕВИЗМОТ, ОД ПОЛИТИЧАРИ, ПРЕКУ ПЕАЧИ, НОВИНАРИ, СУДИИ, БИЗНИСМЕНИ, ЕКСПЕРТУТКИ
(ВИДЕО) МНОГУ СЕ ОМРСИЈА ОД ПРОПАГАНДАТА НА ГРУЕВИЗМОТ, ОД ПОЛИТИЧАРИ, ПРЕКУ ПЕАЧИ, НОВИНАРИ, СУДИИ, БИЗНИСМЕНИ, ЕКСПЕРТУТКИ
Градоначалникот на Подгорица гостин на Шилегов
Градоначалникот на Подгорица гостин на Шилегов
Светска банка: Заштитата од пожари во модуларната болница во Тетово е надлежност на директорот и персоналот
Светска банка: Заштитата од пожари во модуларната болница во Тетово е надлежност на директорот и персоналот
ФАКТ ПРЕД КОЈ АНТИ ВАКСЕРИТЕ МОЛЧАТ: ОД 700 000 ГРАЃАНИ КОИ ПРИМИЛЕ ДВЕ ВАКЦИНИ, НЕМА НИТУ ЕДЕН ПРИЈАВЕН СЛУЧАЈ НА КОМПЛИКАЦИИ
ФАКТ ПРЕД КОЈ АНТИ ВАКСЕРИТЕ МОЛЧАТ: ОД 700 000 ГРАЃАНИ КОИ ПРИМИЛЕ ДВЕ ВАКЦИНИ, НЕМА НИТУ ЕДЕН ПРИЈАВЕН СЛУЧАЈ НА КОМПЛИКАЦИИ
Пендаровски – Штајнмајер во Њујорк: Градењето пријателски релации со Германија е од исклучително значење за Република Северна Македонија
Пендаровски – Штајнмајер во Њујорк: Градењето пријателски релации со Германија е од исклучително значење за Република Северна Македонија
НОВА ВЕРЗИЈА НА ПРИКАЗНАТА ЗА ОВЧАРОТ, СЕЛАНИТЕ И ВОЛКОТ: Валканиот план на ВМРО ДПМНЕ како да ги изеде овците, да го намести волкот и да ги измами селаните!
НОВА ВЕРЗИЈА НА ПРИКАЗНАТА ЗА ОВЧАРОТ, СЕЛАНИТЕ И ВОЛКОТ: Валканиот план на ВМРО ДПМНЕ како да ги изеде овците, да го намести волкот и да ги измами селаните!
СТАНИЦИ ЗА ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД КРАДЕЛЕ ОД ДРЖАВАТА околу 3 милиони евра од уплатените такси завршиле на нивните сметки
СТАНИЦИ ЗА ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД КРАДЕЛЕ ОД ДРЖАВАТА околу 3 милиони евра од уплатените такси завршиле на нивните сметки
ФИЛИПЧЕ НА МЕЃУНАРОДЕН ЛЕКАРСКИ СИМПОЗИУМ: Здравствените работници со својата посветена и пожртвувана работа, докажаа дека здравствениот систем е столб на државата
ФИЛИПЧЕ НА МЕЃУНАРОДЕН ЛЕКАРСКИ СИМПОЗИУМ: Здравствените работници со својата посветена и пожртвувана работа, докажаа дека здравствениот систем е столб на државата

БОЈКО БОРИСОВ СЕПАК НЕ Е АЛЕКСИС ЦИПРАС, ЗА ДА РЕШИШ ТЕЖОК БИЛАТЕРАЛЕН ПРОБЛЕМ ТРЕБА ДА ЗНАЕШ И ДА САКАШ…

Ние го имаме и понатаму Заев кој го реши 30 годишниот проблем со Грција, иако реално тој проблем е стар со векови…

Ист е проблемот и со Бугарија и тој е стар 30 години но реално е стар со векови…

Баш за тие работи се водеше и балканска војна, втората…

Но во Бугарија го нема Ципрас. Треба тактика треба знаење треба воља за да решиш тежок билатерален историски проблем.

Не е тоа плукни залепи. Бојко сепак не е Ципрас. За жал. Повеќе е како некој дибек кој мисли дека може да сруши се пред себе како некој носорог.

Се понаша како слон во продавница за кристал а треба да денса како циркуски изведувач на јаже под кое има крокодили.

Сосема спротивна тактика одбраа Бугарите и со тоа ја раскинаа папочната врвца која и онака висеше на конец.

Грците никогаш не тврдеа дека ни се браќа и затоа нивното вето во 2008-ма не болеше толку како ова Бугарското, они тврдат дека ни се браќа, а кон нас се однесуваат како душмани. Сами себе се матираа.

Заев каков што го дал господ, до крај ќе се обидува да издејствува решение, човекот е малте не маченик, дисциплиниран државник спремен да трпи тешки удари само за доброто на земјата, но тоа е сето џабе ако Бојко не се освести и не се обиде да најде решение кое ќе ги задоволи двете страни. Ако се сака, такво решение секогаш е можно, треба инвентивност, храброст, воља, умешност…

loading...