ДИК заврши со пребројување на гласовите во Куманово – Димитриевски води со само 22 гласа
ДИК заврши со пребројување на гласовите во Куманово – Димитриевски води со само 22 гласа
ШОКАНТНО: ДУРИ 1400 ОХРИЃАНИ ГЛАСАЛЕ ЗА ГОЦЕ ВЕГЕТА, ПОРАДИ ШТО ЌЕ ИМА ВТОР КРУГ ВО ОХРИД
ШОКАНТНО: ДУРИ 1400 ОХРИЃАНИ ГЛАСАЛЕ ЗА ГОЦЕ ВЕГЕТА, ПОРАДИ ШТО ЌЕ ИМА ВТОР КРУГ ВО ОХРИД
(ВИДЕО) ЕДЕН ОД НАЈДОБРИТЕ РЕКЛАМНИ СПОТОВИ ДОСЕГА Добредојде за новото време – ребрендирање на Комерцијална банка
(ВИДЕО) ЕДЕН ОД НАЈДОБРИТЕ РЕКЛАМНИ СПОТОВИ ДОСЕГА Добредојде за новото време – ребрендирање на Комерцијална банка
Победник на советничките листи во Куманово е СДСМ
Победник на советничките листи во Куманово е СДСМ
Билал Касами прогласи победа во Тетово, очекува поддршка во втор круг
Билал Касами прогласи победа во Тетово, очекува поддршка во втор круг
КАКО МОЖЕ НЕКОЈ ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА ПОБЕДНИК АКО ИЗГУБИЛ ВО ЦЕНТАР, КАРПОШ, ШУТКА, КУМАНОВО, БИТОЛА, ЛОЗОВО, РАДОВИШ, ПАЛАНКА, ПРОБИШТИП, КОЧАНИ, ДЕЛЧЕВО, БЕРОВО, ВАЛАНДОВО, СТРУМИЦА, ДОЈРАН, РЕСЕН, КРУШЕВО И Е ПРЕД ПОРАЗ ВО СКОПЈЕ?!?!
КАКО МОЖЕ НЕКОЈ ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА ПОБЕДНИК АКО ИЗГУБИЛ ВО ЦЕНТАР, КАРПОШ, ШУТКА, КУМАНОВО, БИТОЛА, ЛОЗОВО, РАДОВИШ, ПАЛАНКА, ПРОБИШТИП, КОЧАНИ, ДЕЛЧЕВО, БЕРОВО, ВАЛАНДОВО, СТРУМИЦА, ДОЈРАН, РЕСЕН, КРУШЕВО И Е ПРЕД ПОРАЗ ВО СКОПЈЕ?!?!
НЕВЕРОЈАТНО, НАШИОТ ТИКВЕШ УСПЕШНО СЕ ВМЕШУВА ВО СЕГМЕНТОТ ПРЕМИУМ ВИНА НА СВЕТСКИОТ ПАЗАР, ВИНА КОИ ЧИНАТ ОД 100 ДО 500 ЕВРА ШИШЕ!
НЕВЕРОЈАТНО, НАШИОТ ТИКВЕШ УСПЕШНО СЕ ВМЕШУВА ВО СЕГМЕНТОТ ПРЕМИУМ ВИНА НА СВЕТСКИОТ ПАЗАР, ВИНА КОИ ЧИНАТ ОД 100 ДО 500 ЕВРА ШИШЕ!
Кондовски: Изборните резултати даваат одлична основа за победа во вториот круг кој е веќе извесен и во кој најавувам повторно позитивна и прогресивна кампања
Кондовски: Изборните резултати даваат одлична основа за победа во вториот круг кој е веќе извесен и во кој најавувам повторно позитивна и прогресивна кампања

ПРЕМИЕРЕ, ВО РАМКИТЕ НА МОЖНОСТИТЕ, РАЗМИСЛЕТЕ ДАЛИ Е МОЖНО ДРЖАВАТА ДА ДАВА БЕСПЛАТНО МАЛИ ЕКО АВТОМОБИЛИ НА ОНИЕ СЕМЕЈСТВА НА КОИ МВР ЌЕ ИМ ГИ ОДЗЕДЕ КОЛИТЕ ПОРАДИ БУЧАВА ИЛИ НЕИСПРАВНОСТ

Премиере ве замолувам во рамките на можностите државата да пресмета дали е во состојба да им помогне на сиромашните во следнава насока.

Мали половни автомобили со атестиран плин со цена околу 3 илјади евра би можело да им се дава како субвенција на оние семејства на кои МВР ќе им ги одземе возилата овие следни денови поради бучава или неисправност. Знаеме дека такви возила возат само најсиромашните наши граѓани.

Државата од една страна ќе настапи грубо и ќе им го одземе и тоа што малку го имаат за да тераат некаква живеачка. И тоа е донекаде ок ако се земе дека се сака да се заштити квалитетот на воздухот и безбедноста на патиштата. Но од друга страна би било многу добро ако државата им помогне на истите тие луѓе со субвенција во вид на еден мал половен еко афтомобил на плин со атестиран плински уред вакви возила на пазарот може да се најдат за од 3 до 5 илјади евра.

Со вакви 10 000 автомобили кои државаѕа ќе ја чинат околу 50 милиони евра ќе се помогне на многу семејства кои со овој автомобил ќе тераа мали бизниси ќе патуваат до село ќе тераат некаков нормален живот со што ќе им се подобри квалитетот на животот, ем че имаме почист воздух ем ќе имаме побезбедни патишта…

Секако ова треба да се изведе внимателно да не се дозволи злоупотреба, да се види доказ дека стариот автомобил е повеќе години во посед на семејството и дека семејството кое ќе добие ваква помош сепак е со ниски примања и нема да се делат возила на оние кои не ги заслужуваат.

Премиере ве молам да наоѓате начини да им помагате на сиромашните оние кои се базата на нашата левица и социјал демократија.

п.с Оваа идеја може да се реализира и преку ваучери каде државата ќе дава ваучер од 3000е на сиромашни кои ќе додадат 2000е и ќе си купат мало возило со плински уред кое не загадува.

loading...