Победниците на „Евровизија“ тргнуваат на турнеја низ Европа за да собираат пари за војската и добротворните организации во Украина
Победниците на „Евровизија“ тргнуваат на турнеја низ Европа за да собираат пари за војската и добротворните организации во Украина
УНИВЕРЗИТЕТ АУЕ ФОН: Факултетот за правни и политички науки во рамките на својата годишна програма, организираше дебата за студентите на тема „Право на абортус“
УНИВЕРЗИТЕТ АУЕ ФОН: Факултетот за правни и политички науки во рамките на својата годишна програма, организираше дебата за студентите на тема „Право на абортус“
Делегација од Општина Куманово на покана на активистите од невладиниот сектор кои што работат на Ромските прашања на Балканот е во посета на Европскиот парламент во Брисел на настанот "The Most Roma Friendly Mayor"
Делегација од Општина Куманово на покана на активистите од невладиниот сектор кои што работат на Ромските прашања на Балканот е во посета на Европскиот парламент во Брисел на настанот "The Most Roma Friendly Mayor"
Мојановски: Сослужувањето со СПЦ значи дека МПЦ не е веќе расколничка
Мојановски: Сослужувањето со СПЦ значи дека МПЦ не е веќе расколничка
Матевски: Признавањето на МПЦ-ОА е благодарение на Преспанскиот договор и Бајден
Матевски: Признавањето на МПЦ-ОА е благодарение на Преспанскиот договор и Бајден
МИЦКОВСКИ ГИ НАГРАДУВА РЕЖИМСКИТЕ ЕКСПЕРТУТКИ - Климовски – од говорник на ВМРО ДПМНЕ и противник на државните процеси до предлог за уставен судија
МИЦКОВСКИ ГИ НАГРАДУВА РЕЖИМСКИТЕ ЕКСПЕРТУТКИ - Климовски – од говорник на ВМРО ДПМНЕ и противник на државните процеси до предлог за уставен судија
Бомбите не му помогнаа на Рамковски oдново да ја отвори „Пајажина“ - Судот го одби поранешниот сопственик на телевизијата А1
Бомбите не му помогнаа на Рамковски oдново да ја отвори „Пајажина“ - Судот го одби поранешниот сопственик на телевизијата А1
Софија ги пречекува моштите на светите браќа Кирил и Методиј кои ќе бидат донесени на изложба во Софија од Света Гора каде се чуваат
Софија ги пречекува моштите на светите браќа Кирил и Методиј кои ќе бидат донесени на изложба во Софија од Света Гора каде се чуваат

„АЛКАЛОИД“ ПУШТИ ВО УПОТРЕБА СОПСТВЕН ЦЕНТАР ЗА ЕДУКАЦИЈА И ЗА ОБУКА

Човечкиот потенцијал има огромно значење за растот и за развојот на „Алкалоид“ АД Скопје, а професионалниот пристап во работењето, просперитетот на компанијата и нејзиниот кредибилитет се должат на децениското инвестирање во компаниското начело „Луѓето пред сѐ“.

Во изминативе 15 години бројот на вработени во Групацијата „Алкалоид“ порасна од 1.200 на 2.500. Децениските инвестиции во едукација на македонските лекари и фармацевти, неодамнешните програми за практикантство, најновиот потфат за парцијално дуално образование и слични проекти наметнаа потреба од формирање сопствен центар за едукација и за обуки во рамките на компанијата, кој ќе служи за изведување вежби, проби и за обучувања на компанискиот кадар, на практикантите и на учениците.

„На простор од околу 1.000 квадратни метри, кој за неполни 8 месеци го приспособивме, осовременивме и го опремивме во согласност со најновите барања за добра лабораториска пракса, вработените во компанијата, практикантите и учениците ќе имаат можност во современи простории да ги надградуваат своите знаења и да ги усовршуваат своите вештини. За оваа инвестиција ‘Алкалоид’ досега вложи над 1 милион евра, а во иднина овој објект ќе се проширува и ќе се надградува за да прерасне во современ центар за едукација, кој целосно ќе ги опслужува барањата на динамичните научни дисциплини со кои работиме“, рече Живко Мукаетов, Генерален директор и Претседател на Управниот одбор на „Алкалоид“ АД Скопје.

Центарот за едукација и за обуки е изведен со целосна енергетска ефикасност, а инсталираните системи се со напој од обновливи извори на енергија, односно имаат ниско влијание врз животната околина. Во рамките на едукативниот центар се наоѓа тренинг-лабораторија, која опфаќа централна лабораторија, просторија за обработка на податоци, посебни простории за прецизни ваги и за ултразвучни бањи, две предавални и други помошни простории, со кои се обезбедува технолошка целина за нормално работење на околу 50 кадри.

loading...

https://aniwatch1.com/. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

Naruto: Shippuden (Dub) Episode 494

free anime online One-Punch Man

Hunter x Hunter (2011)

AniWatch My Hero Academia Season 5 (Dub)

AniWatch Horimiya (Dub) Episode 5

tải go88