(ВИДЕО) ШОКАНТНО: АКТИВИСТ НА ВМРО-ДПМНЕ ПОПРЕЧУВАЛ ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ПРЕД САЛА РАСАДНИК, ИНТЕРВЕНИРАЛА И ПОЛИЦИЈАТА
(ВИДЕО) ШОКАНТНО: АКТИВИСТ НА ВМРО-ДПМНЕ ПОПРЕЧУВАЛ ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ПРЕД САЛА РАСАДНИК, ИНТЕРВЕНИРАЛА И ПОЛИЦИЈАТА
(АУДИО СНИМКИ) Баџанакот на Мицкоски затечен во штабот на ВМРО-ДПМНЕ, доктор бутал членови преку ред ама СДСМ секако е подобар избор
(АУДИО СНИМКИ) Баџанакот на Мицкоски затечен во штабот на ВМРО-ДПМНЕ, доктор бутал членови преку ред ама СДСМ секако е подобар избор
Тачи: Беса ќе се спои со СДСМ, Алтернатива со ДУИ, а Алијанса со ДПА
Тачи: Беса ќе се спои со СДСМ, Алтернатива со ДУИ, а Алијанса со ДПА
ВАКВА ПЛАЧКА И ЛИГУШ САКА ДА ГО ВОДИ СКОПЈЕ?!?! Арсовска не прифаќа дебати со Шилегов: Ме деградира и ги негира моите квалитети
ВАКВА ПЛАЧКА И ЛИГУШ САКА ДА ГО ВОДИ СКОПЈЕ?!?! Арсовска не прифаќа дебати со Шилегов: Ме деградира и ги негира моите квалитети
Заев: Aрсовска е државјанка на Бугарија, неетички е тоа да не им го каже на граѓаните
Заев: Aрсовска е државјанка на Бугарија, неетички е тоа да не им го каже на граѓаните
Полицајци од Прилеп бараат извинување од Ковачки и најавија тужба: Тоа се клевети за настани кои никогаш не се случиле
Полицајци од Прилеп бараат извинување од Ковачки и најавија тужба: Тоа се клевети за настани кои никогаш не се случиле
ДЕНКО МАЛЕСКИ: Луѓето како да забораваат дека ние, „Бебето од катран“ сме член на НАТО, тоа беше научна фантастика во 90-тите
ДЕНКО МАЛЕСКИ: Луѓето како да забораваат дека ние, „Бебето од катран“ сме член на НАТО, тоа беше научна фантастика во 90-тите
Владата даде зелено светло: Почнуваат со работа ноќните клубови и дискотеките
Владата даде зелено светло: Почнуваат со работа ноќните клубови и дискотеките

Американскиот универзитет на Европа ФОН ги започнува уписите за академската 2021/2022 година

Запиши се!
АУЕ-ФОН оваа академска година нуди систем на рано пријавување за Прв циклус на студии.

Школарината за упис изнесува 1350 евра или 4500 евра во денарска противредност за странски студенти за една академска година. Уплатата може да се изврши еднократно со 5% попуст, на две рати по семестар или 12 месечни рати преку Халк Банка.

Документи за упис, кои е потребно да ги доставите на Универзитетот се:
– Свидетелства од I (прва), II (втора), III (трета) и IV (четврта) година од средно образование;
– Додаток на сведетелство;
– Диплома за завршено средно образование со положена Државна, односно Меѓународна матура;
– Извод од матична книга на родените;
– Уверение / Решение за државјанство;
– Уплата на првата рата од школарината;
– Две фотографии и
– Потврда за уплатени 800,оо денари семестрални трошоци.

Кандидатите кои се странски државјани се запишуваат на студии под исти услови. Кандидатите кои средното образование го стекнале во странство треба да имаат решение од Министерството за образование и наука за признавање на образовна квалификација стекната во странство (нострификација). Кандидатот ги доставува и документите врз основа на кои е извршено признавањето, во оригинал и нотарски заверен превод на македонски јазик. Странските државјани кои за прв пат се запишуваат на прв цилкус студии на македонски јазик, односно албански или англиски јазик доставуваат и потврда за познавање на јазикот на ниво најмалку Б2. Во случај кандидатите кои се странски државјани да не поседуваат потврда за познавање на јазик, истите можат да се запишат само на Програмата за јазична и академска подготовка или испитот за јазична проверка да го полагаат на АУЕ – ФОН.

За повеќе инфо тел: 076225544, маил: [email protected]

loading...

AnimeHeaven: Captain Future anime episode 52 online free at https://animeheaven.pro dubbed anime

GoGoAnime: Yu-Gi-Oh! 5D's anime episode 154 online free at https://gogoanime.be gogoanime hunter x hunter

AnimeTV Watch Anime Online | AnimeTVStreaming Anime Episodes

Watch anime online for free at AnimeKisa watch anime free

Community windy: https://community.windy.com/user/gogoanimebe

Player: https://player.me/kissanimemx/about