МАРИЧИЌ: Честитки за 15-годишното постоење на Академијата за судии и јавни обвинители, таа е изворот на квалитетни и стручни судии и јавни обвинители и единствена гаранција дека во правосудството ќе влезат најдобрите
МАРИЧИЌ: Честитки за 15-годишното постоење на Академијата за судии и јавни обвинители, таа е изворот на квалитетни и стручни судии и јавни обвинители и единствена гаранција дека во правосудството ќе влезат најдобрите
ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА – ЛЕТНА РАБОТА ВО АМЕРИКА
ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА – ЛЕТНА РАБОТА ВО АМЕРИКА
КОГА УЧИТЕЛКАТА ТИ Е ВМРОВКА АМА ОД ГРУЕВАТА АНТИЧКА ПРОВИНИЕНЦИЈА
КОГА УЧИТЕЛКАТА ТИ Е ВМРОВКА АМА ОД ГРУЕВАТА АНТИЧКА ПРОВИНИЕНЦИЈА
ДОБРИ ВЕСТИ: Кај 94% од корисниците на ретровисурна терапија, ХИВ вирусот во крвта бил целосно потиснат
ДОБРИ ВЕСТИ: Кај 94% од корисниците на ретровисурна терапија, ХИВ вирусот во крвта бил целосно потиснат
Владата денеска на 112-та седница донесе одлука за еднократна финансиска награда од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70 отсто со вакцинација од вкупниот број пациенти запишани кај нив
Владата денеска на 112-та седница донесе одлука за еднократна финансиска награда од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70 отсто со вакцинација од вкупниот број пациенти запишани кај нив
ФОТКА НА ДЕНОТ: СКОПСКО ЗИМСКО ЗАЈДИСОНЦЕ
ФОТКА НА ДЕНОТ: СКОПСКО ЗИМСКО ЗАЈДИСОНЦЕ
Директорот на ФЗОМ најавува тужба ако се утврди дека е „чист“
Директорот на ФЗОМ најавува тужба ако се утврди дека е „чист“
ЕКО СВЕСТ: Исфрлањето на пластичните кеси ќе има долгорочно позитивно влијание врз намалувањето на отпад од пластика и загадувањето на животната средина
ЕКО СВЕСТ: Исфрлањето на пластичните кеси ќе има долгорочно позитивно влијание врз намалувањето на отпад од пластика и загадувањето на животната средина

АНАСТАСОВ: Денеска со премиерот Заев и министерот Бектеши ги посетивме двата столба на пробиштипската економија, фабриката за акумулатори „ТабМак“ и рудникот „Булмак 2016“

Денес во посета на општина Пробиштип е премиерот на Република Северна Македонија, Зоран Заев, заедно со вице премиерот за економски прашања, Фатмир Битиќи и министерот за економија, Крешник Бектеши.

Ги посетивме двата столба на пробиштипската економија, фабриката за акумулатори „ТабМак“ и рудникот „Булмак 2016“. Тие се пример во државата и во регионот, како во време на пандемија да се работи профитабилно, со зголемено производство, зголемен број на вработени и повисоки плати. Истовремено, тука мора да ја споменеме и поддршката од Владата кон странските инвеститори, која е еден од клучните елементи за постигнување на овие резултати.

Општина Пробиштип во наредниот период, со поддршка од Владата, ќе го реализира проектот за доведување и приклучок на техничка вода, за кој се обезбедени средства и кој значително ќе ги подобри условите за работа на компаните кои се лоцирани во индустриската зона „Неокази“.

loading...