АНГОВ: Главна цел ќе биде развој на еко- туризмот и Дојран да стане првата еко-туристичка дестинација во државата
АНГОВ: Главна цел ќе биде развој на еко- туризмот и Дојран да стане првата еко-туристичка дестинација во државата
ЗАЕВ: Животот и делото на Конески се судбински врзани и со раѓањето на македонска државност
ЗАЕВ: Животот и делото на Конески се судбински врзани и со раѓањето на македонска државност
КОВАЧЕВСКИ: Особено ми е драго што во Куманово наидов на одличен прием и поддршка од сопартијците и членовите на раководството
КОВАЧЕВСКИ: Особено ми е драго што во Куманово наидов на одличен прием и поддршка од сопартијците и членовите на раководството
НИКОЛОВСКИ: Вечерва од Штип ја давам поддршката за Димитар Ковачевски, за иден претседател на #СДСМ, за неговата програма која нуди мерки за развојна економија, подобар животен стандард, враќање на добербата на граѓаните во институциите
НИКОЛОВСКИ: Вечерва од Штип ја давам поддршката за Димитар Ковачевски, за иден претседател на #СДСМ, за неговата програма која нуди мерки за развојна економија, подобар животен стандард, враќање на добербата на граѓаните во институциите
Мицкоски ист како Груевски, за него почетокот на преговорите и пријателството со соседите, било уништување за државата
Мицкоски ист како Груевски, за него почетокот на преговорите и пријателството со соседите, било уништување за државата
ТРИЧКО ДО МИЦКОВСКИ: Дали си ти нормален човеку, во истата прилика кога велиш дека заслужуваме преговори да кажеш дека владата сака да ја уништи државата
ТРИЧКО ДО МИЦКОВСКИ: Дали си ти нормален човеку, во истата прилика кога велиш дека заслужуваме преговори да кажеш дека владата сака да ја уништи државата
КОВАЧЕВСКИ: Како иден претседател, ќе инсистирам локалните раководства исто како и претстедателот на партијата, да се бираат непосредно
КОВАЧЕВСКИ: Како иден претседател, ќе инсистирам локалните раководства исто како и претстедателот на партијата, да се бираат непосредно
КАКВА ПОЈАВА Е УРЕДНИКОТ НА ДОКАЗ: СЕКОЈ ВТОР ЗАБ МУ ФАЛИ, СВИЊА ОД 200 КИЛА, НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ ПОЛА БУКВИ ОД АЗБУКАТА, НО ИМА ДОЛГИ НОКТИЊА НА ПОКАЗАЛЦИТЕ КАКО ДА Е ТРАНВЕСТИТ?!?!
КАКВА ПОЈАВА Е УРЕДНИКОТ НА ДОКАЗ: СЕКОЈ ВТОР ЗАБ МУ ФАЛИ, СВИЊА ОД 200 КИЛА, НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ ПОЛА БУКВИ ОД АЗБУКАТА, НО ИМА ДОЛГИ НОКТИЊА НА ПОКАЗАЛЦИТЕ КАКО ДА Е ТРАНВЕСТИТ?!?!

БОМБА НА ВЕНКО ФИЛИПЧЕ: Се наоѓаме во екот на третиот бран од почетокот на пандемијата – бележиме раст од нешто повеќе од 5000 активни случаи во последниот месец, 1100 хоспитализирани пациенти низ државата

➡️ Подготвени сме за прилагодување на капацитетите и отоврање на нови според планот за менаџирање на болничките капацитети кој одамна е утврден за овие услови

➡️ Комисијата за заразни болести одлучи дека мерката за полициски час треба да остане иста се додека да го даде потребниот резултат – за евентуално заострување на мерките ќе се дискутира во почетокот од следната недела

➡️ Донесена е одлука да се разреши директорот на струшката болница, случајот со родилката од Дебар дополнително ќе го анализира Комисија во состав од 5 членови – директорите на Клиниките за урологија, КАРИЛ, ГАК, директорката на ДСЗИ и истите ќе треба да направат анализа на случајот

➡️ Успешно тече вакцинацијата на здравствените работници и заклучно вчера имаме 5300 вакцинирани здравствени работници – преку 130.000 пријавени граѓани за вакцинација

➡️ Во следните недели очекуваме да пристигнат 100.800 вакцини преку Ковакс системот од Астра Зенека – сеуште го очекуваме датумот за испорака

➡️ Сите вакцини за кои ќе биде утврдено дека треба и може да се аплицираат кај нас ќе бидат целосно безбедни и проверени од меѓународните институции и граѓаните може со целосна доверба да се вакцинираат

loading...