(ВИДЕО) ПОМЛАДИТЕ ТРЕБА ДА ЗНААТ ЗА БУГАРСКАТА МАШИНА ЗА ГОЛОВИ ХРИСТО СТОИЧКОВ, КОЈ ВО 90-ТИТЕ БЕШЕ КРАЛ НА СВЕТСКИОТ ФУДБАЛ!
(ВИДЕО) ПОМЛАДИТЕ ТРЕБА ДА ЗНААТ ЗА БУГАРСКАТА МАШИНА ЗА ГОЛОВИ ХРИСТО СТОИЧКОВ, КОЈ ВО 90-ТИТЕ БЕШЕ КРАЛ НА СВЕТСКИОТ ФУДБАЛ!
Филипче, Царовска, Битиќи и Спасовски се нови потпретседатели на СДСМ
Филипче, Царовска, Битиќи и Спасовски се нови потпретседатели на СДСМ
ФИЛИПЧЕ: Термини за вакцинација добија сите граѓани над 40 годишна возраст од Скопје кои до 30.04.2021 изразиле желба за вакцинирање преку веб страницата www.vakcinacija.mk
ФИЛИПЧЕ: Термини за вакцинација добија сите граѓани над 40 годишна возраст од Скопје кои до 30.04.2021 изразиле желба за вакцинирање преку веб страницата www.vakcinacija.mk
(ВИДЕО) СТОРИЈА НА ИРЛ: ОТКРИJA ФИРМА ОД КИЧЕВО КОЈА СНАБДИЛА ДЕСЕТИЦИ МИНИСТЕРСТВА И ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА СО МАЗУТ ОД БОСНА ЗА КОЈ СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА Е ОТПАДНО МАСЛО!
(ВИДЕО) СТОРИЈА НА ИРЛ: ОТКРИJA ФИРМА ОД КИЧЕВО КОЈА СНАБДИЛА ДЕСЕТИЦИ МИНИСТЕРСТВА И ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА СО МАЗУТ ОД БОСНА ЗА КОЈ СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА Е ОТПАДНО МАСЛО!
АЛИ АХМЕТИ ГО КРЕНА ПЕХАРОТ: ФК Шкендија – шампиони на Македонија за сезона 2020/21
АЛИ АХМЕТИ ГО КРЕНА ПЕХАРОТ: ФК Шкендија – шампиони на Македонија за сезона 2020/21
ИКОНАТА НА СДСМ, ШЕЌЕРИНСКА: Честито за новите луѓе во раководството на СДСМ, особено за Сања Лукаревска - Сакајте ја партијата, но служете и на државата и на нашите граѓани
ИКОНАТА НА СДСМ, ШЕЌЕРИНСКА: Честито за новите луѓе во раководството на СДСМ, особено за Сања Лукаревска - Сакајте ја партијата, но служете и на државата и на нашите граѓани
ЗАЕВ ГИ ИЗНЕНАДИ СИТЕ: ГИ ПОВИКА И ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНА ДА ПРЕСТАНАТ СО ВОЕНИТЕ ДЕЈСТВИЈА ЗА ДА СЕ СПРЕЧАТ ЦИВИЛНИТЕ ЖРТВИ!
ЗАЕВ ГИ ИЗНЕНАДИ СИТЕ: ГИ ПОВИКА И ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНА ДА ПРЕСТАНАТ СО ВОЕНИТЕ ДЕЈСТВИЈА ЗА ДА СЕ СПРЕЧАТ ЦИВИЛНИТЕ ЖРТВИ!
(ВИДЕО) БОМБА НА ЗАЕВ ПО 26-ТИОТ КОНГРЕС, ОТКРИ ПАРТИСКА ТАЈНА КОЈА СДСМ ЈА ЧУВАЛА ОД ЈАВНОСТА 8 МЕСЕЦИ
(ВИДЕО) БОМБА НА ЗАЕВ ПО 26-ТИОТ КОНГРЕС, ОТКРИ ПАРТИСКА ТАЈНА КОЈА СДСМ ЈА ЧУВАЛА ОД ЈАВНОСТА 8 МЕСЕЦИ

БОМБА НА ЗАЕВ: Ќе ги продадеме Македонска пошта, Македонски железници, Евро-композит, фабриката за шински возила „Колска“, Тутунски комбинат Прилеп, хотелите на ЕЛЕМ, државното земјоделско земјиште, ТЕЦ Неготино…

Претседателот на Владата на Северна Македонија Зоран Заев како експликација на делот на Буџетот за 2021 година кој се однесува на поголема разновидност и на дополнителни извори на приходи во државната каса ги наведе иницијативите за јавно приватно партнерство за хидроцентралата Чебрен, инвестициите во ветерници за производство на струја со јачина од по 30 мегавати во Богданци, во Гевгелија и Свети Николе како и во реализација на соларните електрани во Осломеј со вкупен капацитет од 100 мегавати.

Премиерот Заев истакна дека една од извесните инвестиции во форматот јавно-приватно партнерство е предвидена и за ТЕЦ Неготино за нејзина трансформација во електро-централа на хидроген.

Во делот на енергетиката премиерот Заев го најави и инвестицискиот проект на Владата на Северна Македонија за влегување со акционерски удели во гасната станица за производство на електрична енергија и во терминалот на течен природен гас во Александропулос – Грција, за што е донесена одлука за формирање тимови за преговори.

Премиерот Заев нагласи дека во насока на дополнување на изворите за Буџетот се очекуваат инвестиции во ски центарот Попова Шапка, со дополнителна одлука за дали тоа ќе оди на продажба или со концесија, како и на туристичките објекти во Струга во сопственост на Електрани на Северна Македонија.

Како дополнителни можности премиерот Заев ги наведе потенцијалите од приватизација на дел од акционерските друштва во доминантна или делумна државна сопственост и истакна дека во функција на развојот е предвидено до крајот на 2021 година да отпочне и да заврши постапката за продажба на Македонска пошта, исто како и на Македонски железници и Евро-композит, фабриката за шински возила „Колска“, Тутунски комбинат Прилеп, како и некои други компании во кои државата е сопственик или мнозински сопственик.

„Немаме намера да го продаваме акционерското друштво во државна сопственост Електрани на Северна Македонија. Тоа е компанија со големи и потенцијални ресурси која остварува профит од кој што еден дел се инвестира во заштитата на животната средина како што е проектот со инверторите, во филтрите во РЕК Битола, во нова опрема и механизација за сопствените потреби за работа на енергетските ресурси на компанијата“, нагласи премиерот Заев.

Премиерот Заев додаде дека се очекува реализација на веќе најавените иницијативи како што е легализацијата на автомобилите со странски таблички од кои се очекува приход од околу 20-тина милиони евра, продажбата на земјоделското земјиште во сопственост на државата со гаранции дека земјиштето останува за земјоделско производство, ставањето во функција на финансискиот пазар на готовинските пари кај граѓаните кои ќе добијат можност да вложат и во државни обврзници, како и дополнителни финансиски придобивки за државата и за инвеститорите од декриминализацијата на канабисот.

Како уште една придобивка од сите овие иницијативи за поголема диверзификација на изворите на финансирање на државата се очекува и намалување на даночната евазија која се движи над 30%, како резултат на борбата против сивата економија со што се комплетираат мерките кои треба да го овозможат рестартирањето на македонската економија во пост-ковид периодот и за раст како дел од стратешки планови и позиционирање за да покажеме дека тоа што го направивме на политички план можеме да го поткрепиме и со растечка економија.

loading...

WCOStream wcostream one piece: Wonder Egg Priority (https://wcostream.cc/m/QWkw) Episode 12

GoGoAnime gogoanime pokemon: Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town? (https://gogoanime.be/m/ARR7) Episode 12