(ВИДЕО) ГАШИ И ЗАЕВ: ИМА НАПРЕДОК ВО ПРЕГОВОРИТЕ, ОСТАНУВА УШТЕ ДА СЕ СОГЛАСАТ НАШИТЕ ПАРТИСКИ ТЕЛА СО ДОГОВОРЕНОТО
(ВИДЕО) ГАШИ И ЗАЕВ: ИМА НАПРЕДОК ВО ПРЕГОВОРИТЕ, ОСТАНУВА УШТЕ ДА СЕ СОГЛАСАТ НАШИТЕ ПАРТИСКИ ТЕЛА СО ДОГОВОРЕНОТО
БОМБА НА БУГАРСКИТЕ ОБВИНИТЕЛИ: На 300 метри пред катастрофата имало истекување на гориво
БОМБА НА БУГАРСКИТЕ ОБВИНИТЕЛИ: На 300 метри пред катастрофата имало истекување на гориво
ЕБОР не се откажува од Бас рапид транзитот
ЕБОР не се откажува од Бас рапид транзитот
КАМЕРИТЕ НА ОРЦЕ НИКОЛОВ НЕ ЅИРКААТ ВО ДОМОВИТЕ: Камерите ќе бидат пуштени со посебно одобрение од Дирекцијата за заштита на личните податоци и ќе се користат исклучиво за паркираните возила на јавните паркиралишта на ЈП „ПОЦ“
КАМЕРИТЕ НА ОРЦЕ НИКОЛОВ НЕ ЅИРКААТ ВО ДОМОВИТЕ: Камерите ќе бидат пуштени со посебно одобрение од Дирекцијата за заштита на личните податоци и ќе се користат исклучиво за паркираните возила на јавните паркиралишта на ЈП „ПОЦ“
Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска имаше работна средба со вице-премиерот за економски и социјални политики и министер за труд и социјална политика во Република Бугарија Галаб Донев
Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска имаше работна средба со вице-премиерот за економски и социјални политики и министер за труд и социјална политика во Република Бугарија Галаб Донев
ПРАКТИЧНА, СОВРЕМЕНА И ПРОСТОРНА: OPEL ЈА ОТКРИВА ЦЕЛОСНО НОВАТА ASTRA SPORTS TOURER
ПРАКТИЧНА, СОВРЕМЕНА И ПРОСТОРНА: OPEL ЈА ОТКРИВА ЦЕЛОСНО НОВАТА ASTRA SPORTS TOURER
Ковачевски за влијанието на Заев: Мојот интегритет ќе го потврдам преку одлуките коишто ќе ги носам
Ковачевски за влијанието на Заев: Мојот интегритет ќе го потврдам преку одлуките коишто ќе ги носам
ФИЛИПЧЕ: Од исклучителна важност е успешното партнерството помеѓу Владата и граѓанскиот сектор во справувањето со еден комплексен проблем како што е ХИВ
ФИЛИПЧЕ: Од исклучителна важност е успешното партнерството помеѓу Владата и граѓанскиот сектор во справувањето со еден комплексен проблем како што е ХИВ

БРАВО: БИТОЛА ЌЕ ДОБИЕ МОДУЛАРНА БОЛНИЦА СО КАПАЦИТЕТ ОД 100 ЛЕГЛА А ЌЕ ИМА И НОВ РЕНТГЕН АПАРАТ, ПОСТОЕЧКИОТ ВО БИТОЛА Е СТАР 45 ГОДИНИ!

* реклами —————————————————————————————————————————————–

————————————————————————————————————————————————————

Модуларниот Ковид-центар, за чие подигање почнаа подготовки до Клиничката болница во Битола, ќе биде опремен со нова медицинска опрема со цел пациентите да имаат подобри услови за лекување, а и медицинскиот кадар за работа. Ќе добие и нов рентген апарат, покрај постоечкиот во Клиничката болница во Битола кој е стар 43 години, објави СДК.мк.

– Модуларните болници стигнуваат целосно опремени од кревети, рентген апарати, ехо, клими. Она што ќе го добиеме се најсовремени услови за третман со сеʹ што е потребно, вклучително и рентген апарати и ехо. Рентген апаратот што го имаме е од 1977 година. Капацитетот ќе биде меѓу 90 и 120 легла кои првично ќе се користат, па ако има потреба ќе се прошируваме во старата зграда – рече Билјана Гагачовска, директорка на Клиничка болница Битола.

* реклами —————————————————————————————————————————————

————————————————————————————————————————————————-

Градоначалничката Наташа Петровска вели дека интензивирани се подготовките на терен, а фирмите што се вклучени синхронизирано работат за да се подигне болницата што е можно поскоро. Според очекувањата, тоа ќе биде за три недели, но Петровска вели имајќи ги во предвид околностите дека може да се појават и позитивни случаи меѓу лицата вклучени во изведбата, не е добро да се прецизира краен рок, иако ќе се вложи максимумот.

* реклами ——————————————————————————————————————————————-

———————————————————————————————————————————————————

Во постоечкиот Ковид-центар на Инфективното одделение во Битола денес има 70 пациенти и 13 слободни кревети. Во случај бројот да се искачи над максимумот, ако не е готова модуларната болница, тие ќе се сместат на Физикалното одделение кое е веќе подготвено да стане Ковид-центар 2.

– Сметам дека искористувањето на останати капацитети од болницата не е вистинско решение. Вистинското решение е во вакви модуларни болници зашто знаеме дека покриваме како Клиничка болница голем регион, па не треба да застанат и другите активности – рече Петровска.

loading...