На денешниот брифинг со новинарите, ги информирав за статусот на реализација на Планот за борба против корупција и придобивките од мерките за превенција и сузбивање на корупцијата
На денешниот брифинг со новинарите, ги информирав за статусот на реализација на Планот за борба против корупција и придобивките од мерките за превенција и сузбивање на корупцијата
Американскиот Универзитет на Европа – ФОН, заедно со Корот на карабинерите од Република Италија денеска организираше меѓународна конференција на тема „Сеопфатен пристап во борбата против транснационалниот тероризам: глобални предизвици и одговори на тероризмот“
Американскиот Универзитет на Европа – ФОН, заедно со Корот на карабинерите од Република Италија денеска организираше меѓународна конференција на тема „Сеопфатен пристап во борбата против транснационалниот тероризам: глобални предизвици и одговори на тероризмот“
Конференција на тема „Жената како жртва на насилство- механизми за заштита и помош од институциите“, организираше Американскиот Универзитет на Европа – ФОН во рамките на кампањата „СТОП на домашното насилство. Биди храбра!“
Конференција на тема „Жената како жртва на насилство- механизми за заштита и помош од институциите“, организираше Американскиот Универзитет на Европа – ФОН во рамките на кампањата „СТОП на домашното насилство. Биди храбра!“
ОВОЈ Е АЛБАНСКИОТ АНТОЊО МИЛОШОСКИ, А ЗИНЕ ЛАЖЕ - Таравари: Немам доказ за поткуп на пратеници
ОВОЈ Е АЛБАНСКИОТ АНТОЊО МИЛОШОСКИ, А ЗИНЕ ЛАЖЕ - Таравари: Немам доказ за поткуп на пратеници
СООБРАЌАЈКАТА КАЈ МАВРОВКА ЗАЕДНО СО НЕСПОСОБНАТА ДАНЕЛА АРСОВСКА ДЕНЕСКА НАПРАВИ ХАОС ВО ГРАДОТ, МВР МОРАШЕ ДА ИНТЕРВЕНИРА!!!
СООБРАЌАЈКАТА КАЈ МАВРОВКА ЗАЕДНО СО НЕСПОСОБНАТА ДАНЕЛА АРСОВСКА ДЕНЕСКА НАПРАВИ ХАОС ВО ГРАДОТ, МВР МОРАШЕ ДА ИНТЕРВЕНИРА!!!
Обраќање на претседателот Пендаровски на форумот „Сиромаштијата на децата во Северна Македонија - примањата не се единствен фактор”
Обраќање на претседателот Пендаровски на форумот „Сиромаштијата на децата во Северна Македонија - примањата не се единствен фактор”
САД НЕМА ДА ДОЗВОЛАТ ВОЈНА ВО БОСНА - „Тоа нема да се случи. Тоа еднаш го кажав и ќе повторам: Нема да има војна во БиХ. Ова не е 1991 година“, изјави Ескобар во интервју за сараевската телевизија Н1, кое подетално ќе се емитува вечерва
САД НЕМА ДА ДОЗВОЛАТ ВОЈНА ВО БОСНА - „Тоа нема да се случи. Тоа еднаш го кажав и ќе повторам: Нема да има војна во БиХ. Ова не е 1991 година“, изјави Ескобар во интервју за сараевската телевизија Н1, кое подетално ќе се емитува вечерва
АНГОВ: Главна цел ќе биде развој на еко- туризмот и Дојран да стане првата еко-туристичка дестинација во државата
АНГОВ: Главна цел ќе биде развој на еко- туризмот и Дојран да стане првата еко-туристичка дестинација во државата

БРАВО: ГЛЕДАЈТЕ ШТО ГРАДИ СДСМ – НЕ СЕ ОВА СПОМЕНИЦИ И ФАСАДИ ТУКУ СТУБОВИ НА МОСТОВИ ОД ЕКСПРЕСНИОТ ПАТ ОД КОРИДОРОТ 8 КОН БУГАРИЈА!!!

Инфраструктурата за која некогаш само се говореше, денеска е преточена во план, програма и реализација. Со рехабилитација на веќе постоечки и изградба на нови инфраструктурни проекти гордо ја отвораме вратата кон северо – истокот и посветено вложуваме во развојот и раст регионот.

Денеска во моето родно место, мојата Крива Паланка ја посетивме локацијата каде што се гради експресниот пат Ранковце – Крива Паланка и доизградбата на трета лента на делницата Крива Паланка – Деве Баир, како дел од Коридорот 8, од голема важност за регионално поврзување и меѓународна соработка. Во изминатиот период, по 40 години, за прв пат беа рехабилитирани делниците од Крива Паланка до селата Огут и Луке, со што се олесни гравитирањето и се подобрија условите за живот. Завршена е и предвидената рехабилитација на регионалниот пат Ранковце – Крива Паланка.

Интензивно се реализира и рехабилитацијата на делниците Куманово – Страцин и Узем – Тораница. Ја продолжуваме и развојната фаза на железничката инфраструктура од Куманово до Крива Паланка предвесник на железничката пруга која ќе ја поврзе Крива Паланка со граничниот премин Деве Баир, а на тој начин ќе овозможиме забрзан економски раст и побрза интеграција.

Трудот дава резултати. Продолжуваме да градиме и да создаваме инфраструктурна комуникација, ново лице на државата. Го оживеавме кривопаланечкиот регион, а секојдневно со многу мудрост работиме на реализација на важни проекти за развој на целата територија на државата.
Вложуваме во инфраструктурата, вложуваме во иднината.

loading...