ВО ВЛАДИНАТА ДЕЛЕГАЦИЈА КОЈА ПОЛОЖИ ВЕНЕЦ ПРЕД СПОМЕН ПЛОЧАТА НА СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ ВО РИМ ОСВЕН ПРЕМИЕРОТ СЕ И МИНИСТРИТЕ СПАСОВСКИ, ОСМАНИ И СТОЈЧЕВСКА
ВО ВЛАДИНАТА ДЕЛЕГАЦИЈА КОЈА ПОЛОЖИ ВЕНЕЦ ПРЕД СПОМЕН ПЛОЧАТА НА СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ ВО РИМ ОСВЕН ПРЕМИЕРОТ СЕ И МИНИСТРИТЕ СПАСОВСКИ, ОСМАНИ И СТОЈЧЕВСКА
ФАЛА БОГУ ЌЕ КУРТУЛИМЕ ОД НОВА ПАНДЕМИЈА: Мајмунските сипаници многу тешко се пренесуваат за да бидат опасни, велат експертите
ФАЛА БОГУ ЌЕ КУРТУЛИМЕ ОД НОВА ПАНДЕМИЈА: Мајмунските сипаници многу тешко се пренесуваат за да бидат опасни, велат експертите
За три месеци Русија во Украина претрпела загуби колку за 9 години во Авганистан, дневно гинат по околу 100 Украинци
За три месеци Русија во Украина претрпела загуби колку за 9 години во Авганистан, дневно гинат по околу 100 Украинци
Бојан Маричиќ: Антидемократската пропаганда не може долго да опстои, граѓаните се изморени од деструктивни наративи
Бојан Маричиќ: Антидемократската пропаганда не може долго да опстои, граѓаните се изморени од деструктивни наративи
Тупанчески на Регионална конференција во Шибеник: Интегритетот е еден од најефективните механизми за спречување на корупција
Тупанчески на Регионална конференција во Шибеник: Интегритетот е еден од најефективните механизми за спречување на корупција
БОМБА НА ФОКУС: ВМРО ДПМНЕ СИ НАЈДЕ НОВ ПОЗАБЕГАН ФИКУС ОД ХОРХЕ - МИЦКОВСКИ ГО СПРЕМАЛ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА МАНУ, ЉУПЧО КОЦАРЕВ ЗА КАНДИДАТ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ?!
БОМБА НА ФОКУС: ВМРО ДПМНЕ СИ НАЈДЕ НОВ ПОЗАБЕГАН ФИКУС ОД ХОРХЕ - МИЦКОВСКИ ГО СПРЕМАЛ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА МАНУ, ЉУПЧО КОЦАРЕВ ЗА КАНДИДАТ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ?!
ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈАТА „ВИСОКИ НАДЕЖИ И ГОЛЕМИ ПАДОВИ: СТАВОВИ НА ГРАЃАНИТЕ И ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И ЕФЕКТИ ОД СЕКТОРСКИТЕ РАБОТНИ ГРУПИ“
ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈАТА „ВИСОКИ НАДЕЖИ И ГОЛЕМИ ПАДОВИ: СТАВОВИ НА ГРАЃАНИТЕ И ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И ЕФЕКТИ ОД СЕКТОРСКИТЕ РАБОТНИ ГРУПИ“
(ВИДЕО) АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ ГНЕВНИ: БРАТОТ ИСУС Е МАКЕДОНЕЦ ШТО ИМА НИЕ ОД СРБИТЕ ДА БАРАМЕ АВТОКЕФАЛНОСТ?!
(ВИДЕО) АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ ГНЕВНИ: БРАТОТ ИСУС Е МАКЕДОНЕЦ ШТО ИМА НИЕ ОД СРБИТЕ ДА БАРАМЕ АВТОКЕФАЛНОСТ?!

БРАВО – Грижата продолжува, 750 милиони денари исплатени кон различни категории земјоделци

СДСМ и институциите што ги предводи континуирано се грижат за земјоделците.

Во тој правец е и подмладувањето на човечкиот капацитет во земјоделството со 50 млади луѓе на кои им беа доделени договори за финансиска поддршка во форма на грантови за започнување со земјоделска дејност.

Владата предводена од СДСМ останува посветена на развојот на младите во руралните средини и ваквиот тип на поддршка продолжува и во 2022 година.

За нашата посветеност говори и реализацијата на мерките за финансиска поддршка во земјоделството.

Само минатата недела беа исплатени околу 750 милиони денари и тоа:

– На околу 6.500 млекопроизводители исплатени се над 220.000.000 денари како дополнителни плаќања од 3.5 денари/литар за предадено кравјо млеко, односно 4.5 денари/литар за предадено овчо и козјо млеко

– На 7.689 лица исплатени се 84.4 милиони денари за вршење на земјоделска дејност во подрачја со ограничени можности

– 63.6 милиони денари се исплатени за предадени јагниња во кланичен капацитет

– 8.5 милиони денари се исплатени на сметките на живинари кои пријавиле бројлери во кланични капацитети за периодот од мај 2019 – септември 2020

– 39.3 милиони денари за произведен лозов и овошен саден материјал и 35.3 милиони денари за произведен сертифициран семенски материјал

– 27.2 милиони денари за субјектите кои пријавиле одгледани и продадени амортизирани несилки

Владата продолжува со својата заложба за развој на органското производство. 778 сертифицирани органски производители добиваат субвенции во висина од 113 милиони денари.

На 7.674 фармери и пчелари кои ги зголемиле своите основни стада се исплатени 39 милиони денари. Додека сточарите кои задржале женско јаре/јагне се исплатени во износ од 1.6 милиони денари.

За лозарите, овоштарите и оризарите пристигнува поддршка од пакетот мерки за ублажување на последиците од пандемијата. Изгласан е Законот за финансиска поддршка за намалување на последиците предизвикани од пандемијата без поддршка од ВМРО-ДПМНЕ и опозицијата.

И во наредната година, Владата предводена од СДСМ продолжува со реализација на програмските мерки, за уште поголема поддршка кон земјоделците.

loading...

https://animeflix1.com/. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

animeflix website The Rising of the Shield Hero (Dub)

Attack on Titan

anime flix Seirei Gensouki: Spirit Chronicles

sites to watch anime ANIMEFLIX Pokémon Journeys: The Series

stream anime online ANIMEFLIX Attack on Titan Final Season (Dub)